Renfe proposa desviar els Regionals a Tarragona per la Plana i Reus

Viajeros de trenes regionales, en la estación de Tarragona

Viajeros de trenes regionales, en la estación de Tarragona / ACN

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A partir del 30 de setembre començarà un dels talls del servei de Rodalies més importants dels últims temps. Durant cinc mesos, els regionals cap a Tarragona (i la seva extensió cap a Lleida) veuran interrompuda la seva circulació per unes obres al túnel de Roda de Berà vinculades el corredor mediterrani. Renfe i Territori, de la mà dels ajuntaments de la zona, preparen un pla alternatiu de transport per cobrir la demanda de mobilitat dels prop de 12.000 passatgers que cada dia es veuran afectats. Tot està per definir, però una de les propostes de Renfe, a més dels autobusos, passa per esquivar el tall pel ramal ferroviari de Reus i la Plana.

Notícies relacionades

Les línies afectades per les obres esmentades són les següents: l’R14 (Barcelona/Lleida per Reus), l’R15 (Barcelona/Reus/Riba-roja d’Ebre), l’R16 (Barcelona/Tarragona/Tortosa/Ulldecona) i l’R17 (Barcelona/Port Aventura). Totes, amb sortida des de l’estació de França, des d’on també surten l’R2 Sud i l’R13 (Barcelona/Lleida).

Durant una visita al centre de gestió de Rodalies, situat al Clot, Ricard Riol, tècnic d’operacions de Renfe, va parlar dijous sobre aquest important projecte ferroviari, que va voler definir com "el més gran de la nostra història". El tall es produirà entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders i inhabilitarà tots els Regionals del sud. El plantejament inicial, va compartir aquest expert, és que tots els usuaris anessin en bus entre les dues ciutats, 25 minuts per l’AP-7, molt més llarg si s’opta per l’N-340 per poder parar a Altafulla i Torredembarra. Però calia  que es repensés una mica, perquè la quantitat de busos necessaris pot complicar molt l’operativa.