La immigració, quart lloc entre les preocupacions dels espanyols

L’atur, els problemes polítics en general i els d’índole econòmica se situen en les primeres posicions del rànquing d’inquietuds.

La immigració, quart lloc entre les preocupacions dels espanyols

La immigració, quart lloc entre les preocupacions dels espanyols

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Al caliu de la crisi migratòria i de la irrupció del repartiment de menors estrangers no acompanyats en la gresca política, la immigració ha ascendit del novè al quart lloc entre les principals preocupacions dels espanyols, ja que el 16,9% dels enquestats pel CIS al juliol la van citar entre les tres primeres preocupacions, davant l’11,2% del mes anterior, segons l’últim baròmetre difós ahir.

Únicament l’atur (26,5%), els problemes polítics en general (20,7%) i els problemes d’índole econòmica (19,8%) es mantenen per sobre del tema de la immigració, segons indica el sondeig a 4.007 ciutadans realitzat entre l’1 i el 4 d’aquest juliol.

En el mes anterior, cinc respostes més se situaven per sobre de la immigració: la vivenda, les diferències de classe, la sanitat, el comportament dels polítics i la qualitat de l’ocupació.

Al juliol, la immigració ha sigut citada com a primera resposta pel 4,9%, gairebé una de cada 20 persones; com a segona, pel 6,7%, i com a tercera pel 5,3%, mentre que al juny els percentatges eren de 2,6%, 4,9% i 3,8%, respectivament.

L’atur torna al primer lloc de les preocupacions al juliol, ja que el mes passat estaven per davant els problemes polítics (23%) i la vivenda (21,2%).

En el context d’aquest replegament al domèstic, tampoc és estrany que el 66,2% dels enquestats consideri que l’Estat ha de garantir primer el benestar dels espanyols i després el d’altres països, davant el 31% que està a favor que s’ha d’ajudar els països menys desenvolupats per mitjà de projectes de cooperació.

Notícies relacionades

Tot i així, el baròmetre dona també opinions a priori contradictòries, tenint en compte que, en contra d’aquest "Espanya primer", l’estudi també reflecteix que el 76,8% dels espanyols considera que Espanya ha de cooperar internacionalment per ajudar a solucionar els problemes que tenen els països menys desenvolupats, malgrat el cost econòmic que suposi, davant el 18,9% que pensa que no ho hauria de fer.

Obrint una mica més el focus, el 36,7% creu que el principal problema mundial en l’actualitat són les guerres i els conflictes bèl·lics, seguit del 34% que opina que ho és la pobresa i la desigualtat entre països.

Temes:

Ciutadans Focus