Crisi hídrica
«Per quatre euros deixo que et banyis a casa meva»: l’Airbnb de les piscines en plena sequera
Un estiu de piscines malgrat la sequera: ¿quines no s’ompliran?
¿Per què els embassaments no s’estan recuperant com ho feien el maig del 2008?
«La felicitat es comparteix. Aquí pots llogar una piscina privada per tot Espanya». Amb aquest missatge et donen la benvinguda a Swimmy.es, una pàgina web que, amb un patró semblant al de plataformes com Airbnb, permet utilitzar piscines alienes a canvi d’una tarifa. Gelida, Corbera de Llobregat, Sitges, Collbató, Piera o Castelldefels són algunes de les poblacions on s’ofereix aquest lloguer de piscines a Catalunya.
L’empresa es defineix com un «servei de publicació i consulta d’anuncis classificats a internet»
El funcionament és el següent: un particular brinda l’opció que es pugui utilitzar (sol o amb un grup de familiars o amics) la seva piscina al cap de poca estona d’haver-ho acordat a canvi d’un preu que s’indica a l’oferta i que, en general, sol oscil·lar entre quatre i nou euros.
D’aquesta manera, veïns que no disposen de piscina poden passar unes hores refrescant-se a prop de casa seva. En la pàgina web fins i tot hi ha ofertes que especifiquen la possibilitat de muntar directament una festa. «Es pot posar música», detallen alguns propietaris.
«S’ofereix celebrar un aniversari, un comiat, una sessió de fotos o simplement un dia amb amics»
A través de la web, es contacta amb el propietari i s’acorden les condicions del lloguer: hores, nombre d’usuaris i preu per persona. Les ofertes detallen si la piscina és de sal o si disposa de jacuzzi, zona de barbacoa, ‘chill out’ amb hamaques o taula de ping-pong, per posar alguns dels exemples més recurrents.
Però, ¿com es regula aquest lloguer de piscines? Evidentment, no és com un lloguer turístic d’un pis. Si es considera que es tracta d’economia col·laborativa i que no és una activitat comercial, no existeix cap impediment, tot i que la línia que separa els dos conceptes és difusa. En la majoria de casos no es redacta un contracte oficial, ja que encara no és un fenomen prou comú perquè s’hagi regulat de manera específica.
De fet, l’empresa Swimmy.es s’autodefineix com un «servei de publicació i consulta d’anuncis classificats a internet entre particulars». És a dir, ells no s’encarreguen de gestionar el lloguer de la piscina, només actuen com a tauler d’anuncis perquè després els particulars es posin d’acord pel seu compte.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Cada cop més menors incompleixen el règim de visita després d’un divorci
- Vivas reclama al PP que negociï amb l’Executiu
- Col·lisió entre Broncano i Motos per Jorge Martín
- Urbanisme La nova ronda de Sant Antoni provoca embussos d’autobusos
- NENS TUTELATS El Govern va adjudicar cent milions a dit en centres de menors del 2016 al 2020
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- ERC busca la via per recuperar militants
- El testimoni d’Aldama deixa al TS l’opció d’investigar el Govern
- Sánchez es querella contra Aldama per "dret a l’honor"