Dues dones moren per violència masclista a Salou i Sabadell

Una de les víctimes, de 76 anys, va morir per una discussió amb el marit. L’altra, de 30, va ser apunyalada davant de les seves filles per la seva exparella. Tots dos van ser detinguts pels Mossos.

Dues dones moren per violència masclista a Salou i Sabadell
2
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Cap de setmana negre a Catalunya per violència masclista. Entre dissabte a les 20.00 hores i les 5.00 hores de la matinada d’ahir dues dones van morir presumptament en mans de les seves parelles. Els Mossos d’Esquadra investiguen aquests dos nous casos d’assassinats masclistes. Els dos homes van ser detinguts.

Cap a les 20.20 hores de dissabte els agents van rebre l’avís que hi havia el cadàver d’una dona, de 76 anys, a l’interior d’un pis al carrer Tortosa de Salou. A l’arribar van detenir el marit, de 86 anys, que presumptament hauria colpejat la víctima després d’una forta discussió, segons va informar Diari de Tarragona. Tots dos són de nacionalitat espanyola.

Els agents van inspeccionar la vivenda per saber les causes d’aquest crim. La Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial del Camp de Tarragona s’ha fet càrrec de les indagacions. El sospitós passarà a disposició judicial en les pròximes hores.

Precisament, el jutjat d’instrucció 2 de Tarragona, en funcions de guàrdia, va realitzar l’aixecament de cadàver per la mort violenta d’una dona a Salou. El magistrat està pendent de rebre l’atestat policial juntament amb el sospitós abans d’inhibir-se al jutjat de violència sobre la dona de Tarragona, que seguirà amb les diligències corresponents.

Arma blanca

Hores més tard, cap a les 4.53 hores de la matinada es va trobar el cadàver d’una altra dona, d’uns 30 anys, a l’entrada d’una casa del carrer Pajares de Sabadell. El cos presentava nombroses ferides per arma blanca, per la qual cosa es va començar a investigar com un crim. Segons fonts de la investigació, l’exparella de la víctima la va atacar a la porta de la seva vivenda en presència de les seves dues filles menors d’edat.

Per això, els Mossos van activar un dispositiu de recerca per atrapar la parella que, finalment va donar resultat i va possibilitar la detenció. En aquest sentit, hi ha indicis que podria ser un nou crim masclista. La Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Nord es va fer càrrec de les indagacions, que estan sota secret de sumari.

El Jutjat d’Instrucció 1 de Sabadell, en funcions de guàrdia, va portar a terme l’aixecament de cadàver de la dona. La magistrada està pendent de rebre l’atestat policial abans d’inhibir-se al jutjat de violència sobre la dona de Sabadell, que seguirà amb les diligències corresponents.

Resposta institucional

Després de conèixer-se aquesta mort, l’Ajuntament de Sabadell va emetre un comunicat en què indica que es confirma la mort d’una dona com a nou cas de violència masclista" i va afegir que "condemna aquesta mort i ja ha activat el protocol de feminicidis per donar suport a la família, prendre totes les mesures oportunes i realitzar els actes de rebuig i condemna".

Notícies relacionades

El Consistori va convocar un minut de silenci per avui a la plaça de Sant Roc com a "mostra de repulsa per l’assassinat de les veïnes de Sabadell i de Salou".

El consistori també ha acordat decretar avui dol oficial, per la qual cosa "les banderes de l’ajuntament onegen a mig pal".