EDUCACIÓ

Catalunya adjudica les places de professors per al curs que ve

Els destins provisionals, que s’haurien d’haver publicat a principis de mes, són de l’1 de setembre del 2024 al 31 d’agost del 2025.

A1-201261219.jpg

A1-201261219.jpg / María Belmez / Laura Fíguls

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament d’Educació va publicar ahir la resolució d’adjudicació de destins provisionals per al curs 2024-2025 vinent a Catalunya. La convocatòria estableix el procediment per ocupar amb caràcter provisional, per al curs vinent, places vacants en escoles, centres d’educació especial, centres d’ensenyament secundari, centres de formació de persones adultes, i altres vacants dels cossos docents no ocupades amb caràcter definitiu o provisional. Els destins provisionals són per cobrir el període que va de l’1 de setembre del 2024 al 31 d’agost del 2025, excepte en els casos previstos que tinguin una durada superior. Els docents poden presentar reclamacions els dies 16 i 17 de juliol.

Un retard de 20 dies en l’adjudicació de destinacions provisionals va provocar que el passat 8 de juliol uns 300 docents protestessin davant la conselleria. Els docents interins van denunciar llavors dificultats d’organització amb tan poc marge de temps per a ells i per als mateixos centres, un retard que –van afirmar– també pot provocar que els professors en pràctiques acabin treballant amb especialitats diferents de les pròpies, entre altres afectacions.

Increment de funcionaris

La protesta va ser convocada pels sindicats sectorials d’educació de CCOO, UGT i USTEC després de saber-se que no s’adjudicarien els centres als docents sense plaça fixa fins a la setmana del 22 al 26 de juliol, fet que la conselleria va avançar finalment a ahir.

Notícies relacionades

La directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, Dolors Colell, va parlar llavors d’un "problema tècnic" que impedia culminar el procés d’adjudicacions. Des de la conselleria també es va atribuir la problemàtica a l’increment de funcionaris, pel final dels processos d’oposicions. En concret, a través del concurs de mèrits, es van estabilitzar 12.858 persones, se’n van incorporar 13.393 a través d’un procés extraordinari i 4.902 a través de l’ordinari. En total, 31.153 nous funcionaris que s’han hagut d’incloure al sistema.

Educació va rebre per al curs vinent 62.354 sol·licituds, entre funcionaris i interins, i 3,8 milions de peticions de llocs de treball, ja que cada treballador pot realitzar més d’una sol·licitud.

Temes:

Educació UGT CCOO