Judici a l’Audiència de Barcelona

Mainat: "Em costa acceptar que la meva exdona em volgués matar"

«Si el tribunal la condemna, serà un dels dies més tristos», assegura l’ex de La Trinca

Un últim informe forense assegura que Ángela Dobrowolski, exparella del productor audiovisual i acusada d’intentar-lo assassinar injectant-li insulina, té un lleu trastorn de la personalitat.

Mainat: "Em costa acceptar que la meva exdona em volgués matar"
3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"Em costa molt acceptar que volgués assassinar-me, després de deu anys, però tinc unes llacunes que vull aclarir", va declarar ahir el productor audiovisual i exmembre de La Trinca Josep Maria Mainat sobre la seva exdona, Ángela Dobrowolski, amb la qual té dos fills i que està acusada d’intentar matar-lo injectant-li insulina, a l’assabentar-se que ell volia divorciar-se i quedava relegada de l’herència.

"El seu cap no està al seu lloc. Ha fet coses molt absurdes aquest temps. Però potser ella va pensar que era el millor. És possible, però no ho sé [...]. Vull pensar que se’n va penedir i va intentar solucionar-ho, però no ho sé", va dir Mainat al judici que va començar ahir a l’Audiència de Barcelona. Va prosseguir: "M’agradaria que no fos condemnada perquè en judici es demostri que no havia intentat assassinar-me, però si volia fer-ho, que se la condemni [...]. Si el tribunal la condemna serà un dels dies més tristos de la meva vida. No penso que hauré guanyat, penso que hauré perdut. Per a això està el Codi Penal".

Un últim informe forense incorporat al sumari afirma que Dobrowolski té un lleu trastorn de la personalitat, segons ha pogut confirmar EL PERIÓDICO. La fiscalia reclama 16 anys de presó (13 per intent d’assassinat i tres per revelació de secrets, a l’haver entrat al correu electrònic del seu exmarit). L’acusació particular, exercida per l’advocada Olga Tubau, demana 14 anys de presó. La defensa sol·licita l’absolució o alternativament sis mesos de presó per una presumpta imprudència, a l’haver proporcionat a Mainat una medicació sense ser metge. La processada, que declararà després dels testimonis i la pràctica de les proves, va comparèixer amb els cabells de color rosa.

Accés al correu electrònic

Mainat va relatar al tribunal que el gener del 2020 el matrimoni va entrar en crisi i Dobrowolski va abandonar el domicili conjugal. Malgrat estar separats, ella anava a la vivenda a visitar-lo a ell i als seus dos fills i, en ocasions, es quedava a dormir. Al maig, l’ex de La Trinca va prendre la decisió de divorciar-se i ho va comentar a la seva encara dona, que va rebutjar la idea. Al cap d’uns dies, el productor va descobrir que Dobrowolski havia entrat al seu correu electrònic i s’havia reexpedit un dels documents enviats amb els seus advocats sobre el divorci, disposicions de caràcter testamentàries i el seu patrimoni.

Així, Dobrowolski va tenir coneixement que, si moria Mainat, seria una hereva més, no l’única, però sempre que continuessin casats. En cas contrari, quedava exclosa del testament. A més, es va assabentar que si s’iniciava el divorci, el règim establert als capítols matrimonials limitava i disminuïa els mitjans econòmics de què disposava. El divorci, al final, el va tirar pel seu compte el productor audiovisual, "per la falta de voluntat d’ella". "Tenia addiccions. S’estava drogant. Tenia un estat mental alterat. Vivia amb gent no recomanable", va afirmar Mainat.

Notícies relacionades

Dobrowolski sabia que el seu marit era diabètic, però, aquest va precisar, només de pastilla. Mai s’havia injectat insulina. Quan tenia una baixada de sucre notava un lleuger mareig i prenia una coca-cola, gelats o terrossos de sucre. "A casa meva no hi havia insulina", va recalcar.

El 23 de juny del 2020, al domicili familiar, la llavors parella va mantenir una forta discussió perquè ell li va comentar que presentaria els papers del divorci. "Estava molt alterada. S’ho va agafar molt malament i va entrar en pànic. Li vaig dir que en parlaríem l’endemà i vaig anar a dormir", va explicar Mainat. Ja adormit, va afegir, cap a les dues de la matinada, el va despertar i li va posar dues injeccions. Ell creia que una era l’hormona del creixement i una altra d’un medicament per aprimar-se, però, segons la fiscalia, era insulina.