Segona sessió del judici

Mainat va dir que la seva dona li havia injectat "alguna cosa"

L’exdona del productor va admetre que el va punxar «quatre cops» per salvar-lo

Els metges creuen que la causa més probable de la greu hipoglucèmia del productor audiovisual va ser una «sobredosi d’insulina».

Mainat va dir que la seva dona li havia injectat "alguna cosa"
2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"M’ha injectat alguna cosa". Aquestes paraules són les que va pronunciar el productor audiovisual i exmembre de La Trinca Josep Maria Mainat a la doctora del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) que el va atendre el 23 de juny del 2020 quan va patir una hipoglucèmia que li va provocar un estat de coma. Així ho va explicar ahir la facultativa durant la segona sessió del judici que se celebra a Barcelona contra l’exdona del músic, Angela Dobrowolski, acusada d’haver intentat assassinar el seu llavors marit injectant-li insulina. La sanitària se’l va trobar, va dir, en un estat de salut preocupant. "Ens va fer la sensació que havia mort, però al prendre-li les constants vam veure que no".

Un dels mossos que van investigar el cas va assegurar que el doctor del centre on Mainat va ser atès li va comentar que el pacient havia patit una "sobredosi d’insulina", dada ratificada pels facultatius, i que podria tractar-se d’"un intent de suïcidi o d’homicidi". Abans d’iniciar-se el judici, el tribunal va requerir l’advocada de Mainat, Olga Tubau, que exerceix l’acusació particular, que aclarís l’abast del "perdó" expressat ahir pel músic cap a la seva dona: si s’hi ratifica, el delicte de revelació de secrets decauria al ser necessària l’acusació de l’afectat per perseguir-lo. És a dir, si es produís aquest desestimiento, ni el fiscal podria continuar imputant a Dobrowolski aquest delicte comès per haver accedit sense permís al correu del productor. Per tant, es rebaixaria la petició de pena per a la dona, que passaria, en el cas de la fiscalia, de 16 a 13 anys de presó, i de 14 a 13 anys per part de Mainat. L’acusació quedaria circumscrita a l’intent d’assassinat.

Quan els sanitaris van arribar a la vivenda de Mainat aquell 23 de juny, ell estava estirat al seu llit, inconscient i amb uns nivells molt baixos de sucre. Al productor se li havia diagnosticat diabetis anys enrere, però només es medicava amb una pastilla d’insulina. La doctora que el va assistir a la vivenda va explicar que, al comentar Dobrowolski que era diabètic, ja van sospitar que el músic havia patit hipoglucèmia. La processada, van recordar, els va comentar que havia intentat reanimar el seu marit donant-li alguna cosa menjar. Després va precisar que li havia injectat hormona del creixement i testosterona.

Havien discutit

Notícies relacionades

Les dues empleades de la llar, una de les quals cangur dels dos fills del matrimoni, van explicar al tribunal que la parella havia discutit la tarda anterior. "Sentia crits", va dir la cuidadora. Amb el pas de les hores, la situació es va calmar. Però la tranquil·litat va saltar pels aires quan una d’elles va rebre l’avís que Mainat estava malament i que s’havia de quedar amb els petits. "Tenia els ulls sortints, estava desorientat i tenia una parla com a ennassada", va dir.

Mainat, ja a l’ambulància que el va conduir a un centre sanitari, li va dir: "M’ha volgut matar, m’ha volgut matar". I Dobrowolski, ha detallat, li va respondre: "No diguis tonteries". L’exdona del músic va arribar a reconèixer després que "l’havia punxat quatre vegades i que li havia salvat la vida". La segona empleada de la llar va dir que en "els últims dies les discussions eren freqüents" i va ratificar la versió de la seva companya: "Em va dir que Mainat li havia comentat que l’Angela el volia matar".