Tercera sessió del judici

Els forenses diuen que "només" la insulina va poder afectar així Mainat

El productor concedeix el perdó a la seva exdona per haver accedit sense permís al seu correu, on va obtenir informació del seu patrimoni i va saber que, en cas de divorci, deixaria de ser-ne hereva.

Els forenses diuen que "només" la insulina va poder afectar així Mainat
2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els pèrits forenses van declarar ahir en la tercera sessió del judici contra Angela Dobrowolski que "cap" medicació que prenia el seu exmarit, el productor audiovisual Josep Maria Mainat, podia produir-li la hipoglucèmia "greu" que va patir el 23 de juny del 2020 al seu domicili. Segons ells, l’"única" substància que provocaria una situació d’aquest tipus seria la insulina. Dobrowolski està sent jutjada a l’Audiència de Barcelona, precisament, per haver intentat assassinar el seu exmarit injectant-li insulina, per la qual cosa s’enfronta a 16 anys de presó. El nivell de sucre a la sang va arribar a ser tan baix que el productor va entrar en coma i els sanitaris que el van atendre van dubtar de si estava viu o mort.

"Aquella nit es van registrar uns nivells molt baixos de sucre", va afirmar un dels tres metges que van participar en la vista i que van qualificar el quadre mèdic d’"hipoglucèmia greu". Els facultatius van afegir que aquest descens de glucosa, en les proporcions en les quals es va donar, podria haver provocat la mort de Mainat. "Era necessària una actuació immediata", van recalcar. Quan van arribar els sanitaris al domicili del productor audiovisual, van preguntar a la família si hi havia algun tipus d’aliment o beguda a la casa que se li pogués proporcionar perquè es recuperés el més ràpid possible. No obstant, davant el seu estat, Mainat va ser traslladat a un hospital.

Frenar l’envelliment

Els forenses –dos de l’acusació particular i un altre de l’Administració de justícia– van concretar davant el tribunal la medicació que en aquells moments prenia el productor: hormona del creixement, testosterona i un fàrmac per aprimar-se. Mainat estava obsessionat a frenar el seu envelliment. Els experts van descartar que aquestes substàncies poguessin provocar la hipoglucèmia greu que va patir el músic i van rebutjar que les davallades lleus de sucre que havia patit abans (i de les quals es recuperava prenent una Coca-Cola o terrossos de sucre) fossin el preludi del que li va passar en aquella matinada del 23 de juny. "Tot apunta a una administració d’insulina", va recalcar un dels pèrits.

Notícies relacionades

Al començar la tercera sessió del judici, l’advocada de Mainat, Olga Tubau, va anunciar que el seu representat havia decidit atorgar el "perdó" a la seva exdona per haver entrat en el seu correu electrònic personal per accedir a documents sobre el seu testament i el divorci, però no per l’acusació de l’intent d’assassinat. Així ho va expressar el músic en un escrit entregat per la seva defensa al tribunal que jutja la seva exdona. D’aquesta manera, decau el delicte de revelació de secrets, per la qual cosa la petició de pena per a la processada quedarà sensiblement reduïda. En el cas del fiscal, passarà de 16 a 13 anys, i en el de l’acusació particular, de 14 a 13. Així, l’única possible condemna se circumscriu a l’assassinat en grau de temptativa.

"Em costa molt acceptar que pretengués assassinar-me, després de 10 anys, però tinc unes llacunes que vull aclarir", va declarar dilluns el productor sobre la seva exdona. Mainat va prosseguir: "M’agradaria que no fos condemnada perquè en aquest judici es demostrés que no havia intentat assassinar-me, però si volia fer-ho, que se la condemni (...) Si el tribunal la condemna serà un dels dies més tristos de la meva vida".