Quarta sessió del judici

"No vaig voler el meu marit mort, el volia amb mi"

Angela Dobrowolski manté que va injectar a Mainat un fàrmac per aprimar-se, tot i que els forenses asseguren que només una sobredosi d’insulina podria haver-li causat el coma que va patir.

Angela Dobrowolski, en el banquillo de los acusados de la Audiencia de Barcelona.

Angela Dobrowolski, en el banquillo de los acusados de la Audiencia de Barcelona. / Jordi Borràs / ACN

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"No, no vaig voler el meu marit mort, sinó que el volia amb mi". "Li vaig donar el sobre de glucosa i vaig fer tot el possible per salvar-li la vida". "Les hipoglucèmies eren freqüents". "Només li vaig injectar saxenda" (una medicació per aprimar-se). Aquestes quatre frases resumeixen la línia de defensa que va esgrimir ahir Angela Dobrowolski en el judici que se celebra contra ella a Barcelona pel presumpte intent d’assassinat de la seva exparella, el productor audiovisual i exmembre de La Trinca Josep Maria Mainat, injectant-li insulina. La processada només va respondre a les preguntes del seu advocat en un interrogatori que va durar prop d’una hora i en què Dobrowolski va plorar en diverses ocasions. El judici es prolongarà aquest divendres amb els informes de les acusacions i la defensa, i quedarà vist per a sentència.

La fiscalia i l’acusació particular, exercida per l’advocada Olga Tubau, van sol·licitar en les seves conclusions definitives per a Dobrowolski una pena de 13 anys de presó i van retirar la imputació per revelació de secrets després d’haver confirmat Mainat davant el tribunal ahir mateix que atorgava el "perdó" per aquest delicte, atribuït fins ara a la processada per haver accedit al correu personal del seu exmarit i haver reexpedit a un de seu documents testamentaris i del divorci.

En la quarta sessió del judici es van visionar les gravacions de les càmeres de seguretat instal·lades a l’interior del domicili familiar, en les quals es pot veure l’acusada entrant i sortint de la cuina i obrint la nevera en diverses ocasions durant la nit del 23 de juny del 2020, quan el músic va entrar en coma a causa d’una hipoglucèmia que els metges forenses afirmen que només va poder causar-li una punxada d’insulina.

"¿Vostè ha volgut matar el seu marit?", va preguntar l’advocat defensor a Dobrowolski. "No", va sentenciar l’acusada. I es va esplaiar: "Si jo volgués matar-lo buscaria un lloc més apropiat que un llit en el qual dormien els meus dos fills. A la muntanya, per exemple, on patia freqüents hipoglucèmies. A més, ¿per què vaig avisar el SEM (servei d’emergències mèdiques)?". "Temia per la seva vida".

"Voltava per la casa per buscar droga", va explicar per contrarestar les acusacions que es va dirigir diverses vegades a la nevera per agafar la insulina. Aquella nit, segons ella, li va injectar la medicació per aprimar-se, res més, tot i que va afirmar que Mainat prenia "30, 40 o 60 pastilles diàries" per a diferents coses, entre les quals combatre l’envelliment.

Dobrowolski havia abandonat el domicili mesos abans, el gener del 2020. Primer es va instal·lar en un hotel i després en un apartament". Me’n vaig anar plorant perquè ell no em va voler fer una abraçada. Estava cansat perquè jo tenia problemes d’addicció a la droga", va recordar. Ella va continuar acudint de tant en tant a la vivenda, sobretot, per veure els seus dos fills, fruit del matrimoni amb Mainat. "Ell parlava del divorci, però no em va dir que hagués entregat els papers. A l’abril estàvem en teràpia. Jo l’estimava", va dir. La tarda anterior al succés, el productor li va comunicar que l’endemà presentaria la demanda de divorci i es va desencadenar una forta discussió.

"Casar-nos una altra vegada"

Notícies relacionades

"Després ens vam tranquil·litzar i vam parlar de casar-nos una altra vegada. Vam sopar amb els nens i ens en vam anar tots quatre a dormir. Ell amb els meus fills a la seva habitació. Jo no podia dormir i vaig anar d’un lloc a l’altre buscant droga". Aquella nit, va reconèixer, va injectar al seu exmarit una medicació per aprimar-se.

"Quan em vaig ajeure al meu llit, vaig sentir uns roncs que no eren normals. Vaig veure la cara de Josep Maria al costat del meu fill. Estava a punt de la mort. Ell estava en coma i es va queixar que estava marejat. Vaig saltar del llit i vaig agafar un sobre de glucosa. No estava segura que respirés, li vaig pegar, el vaig incorporar i li vaig donar la glucosa. Jo no li vaig fer mal, ni el vaig deixar patir, sinó que volia ajudar-lo […] El vaig reanimar jo. ¿Qui li va donar el sobre de glucosa? Jo", va dir Dobrowolski, que avui intervindrà en el torn d’última paraula.