Agressió sexual

El fiscal demana una multa de 9.000 euros i llibertat vigilada per a Gordillo

El fiscal demana una multa de 9.000 euros i llibertat vigilada per a Gordillo

Joan Cortadellas / video ACN

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia de Barcelona sol·licita en el seu escrit d’acusació una pena de multa de 9.000 euros, dos anys de llibertat vigilada i tres anys d’inhabilitació per a aquella professió o ofici que comporti contacte regular i directe amb menors per al periodista i exdirector de Catalunya Ràdio Saül Gordillo, a qui se li atribueix un delicte d’agressió sexual per presumptament haver fet tocaments a una redactora del mitjà en el qual treballava.

Notícies relacionades

Segons l’escrit, Gordillo es trobava cap a les 02.40 hores del 2 de desembre del 2022 a la discoteca Apolo amb un grup de periodistes i empleats d’El Principal, del qual era director. La fiscalia precisa que «l’ambient era festiu, alegre i molt informal». El periodista, incideix la fiscalia, «amb ànim de satisfer el seu ànim libidinós», va aprofitar que una redactora «es trobava al seu costat» a la barra del local per posar la mà dreta «dissimuladament» a l’esquena d’ella i «baixar-la fins a la zona dels glutis, mantenint-la breus instants».

L’exdirector de Catalunya Ràdio està sent també investigat per una altra presumpta agressió sexual la mateixa nit a una altra exredactora del mateix mitjà.