Incendi a Polinyà

La fiscalia obre una investigació de l’abocament

El incendio en Polinyà

El incendio en Polinyà / Bombers

1
Es llegeix en minuts
Guillem Costa
Guillem Costa

Especialista en Medi ambient, sostenibilitat i biodiversidad

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia de Medi Ambient de Barcelona ha obert diligències després de l’abocament tòxic al riu Besòs que va causar la mort de més de 1.000 exemplars de peixos. Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, el fiscal investiga d’ofici aquest desastre ecològic. Tot va començar amb un incendi en un polígon de l’empresa Barnastock, especialitzada en la gestió de residus industrials, a Polinyà (Vallès Occidental).

Notícies relacionades

Després de les tasques d’extinció, diversos productes corrosius van arribar a la xarxa de clavegueram i després a la depuradora de la Llagosta, que no va poder retenir tot l’abocament contaminant. L’episodi va obligar a tancar els accessos al parc fluvial del Besòs i a la platja del Fòrum, prop de la desembocadura del riu. L’ACA ha obert un expedient informatiu per determinar si hi ha responsabilitat ambiental per part de l’empresa Barnastock.

També s’han obert diligències per un abocament de purins al riu Abella (Pallars Jussà) que va matar 600 peixos d’espècies protegides. Les últimes comprovacions dels agents rurals han constatat que al llarg de cinc quilòmetres del curs no va sobreviure cap exemplar..

Temes:

Medi ambient