EDUCACIÓ

Nou centre integrat d’FP tèxtil a Canet de Mar per al curs 25-26

A1-201966877.jpg

A1-201966877.jpg / Gemma Sánchez Bonel / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’antiga Escola de Teixits de Canet de Mar (Maresme) serà un centre de Formació Professional (FP) integrada especialitzat en la branca tèxtil a partir del curs 2025-2026. La Diputació de Barcelona –propietària de l’edifici– i la Generalitat de Catalunya van firmar ahir un acord de cessió de l’espai, on es gestionaran de manera independent –com marca la nova llei– els cicles formatius que ara ofereix l’institut Lluís Domènech i Montaner d’aquest municipi.

La consellera d’Educació, Anna Simó, va augurar durant l’acte de la firma que el nou centre permetrà «preservar la tradició tèxtil del municipi, impulsar l’economia local i donar resposta a les expectatives formatives dels joves d’acord amb la demanda laboral». Per la seva banda, el delegat d’Educació de la Diputació, Joan Galiano, va destacar que crear un centre professional tèxtil respon a una «demanda històrica» del territori. Una quarantena d’empreses estan vinculades al projecte.

Notícies relacionades

Al centre s’impartiran cicles mitjans i superiors de Confecció i Moda, Patronatge i Moda, i Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils, segons va apuntar la conselleria.Al nou centre també es produiran projectes que aportaran valor afegit al teixit productiu, alhora que beneficiaran la resta de centres que imparteixen FP tèxtil a Catalunya i que estan ubicats a Barcelona, Terrassa, Igualada, Lleida i Olot, que es podran nodrir de la investigació, la innovació i la transferència del coneixement que es generi a Canet.

L’Escola de Teixits de Canet de Mar, inaugurada el 1922, ha sigut un pilar fonamental en la formació tèxtil tècnica especialitzada. El 2011 va passar de ser una escola universitària adscrita a la UPC i es va convertir en el Centre d’Investigació i Transferència de Tecnologia Tèxtil, adscrit a la diputació, que cedirà l’immoble a Educació.