ABUSOS SEXUALS

El Parlament manté la medalla al monestir de Montserrat

la abadia de montserrat admite que andreu soler fue depredador sexual

la abadia de montserrat admite que andreu soler fue depredador sexual

1
Es llegeix en minuts
Gisela Boada
Gisela Boada

Redactora

ver +

"Un acte de violència institucional de llibre". Així és com va definir ahir Miguel Hurtado, víctima d’abusos de l’Església a Montserrat, la decisió del Parlament d’atorgar la medalla d’honor de la institució al monestir de Montserrat aquest any, que es va anunciar fa dues setmanes i l’entrega de la qual tindrà lloc el 10 de setembre.

Notícies relacionades

Ahir, Hurtado i altres víctimes d’abusos sexuals per part de clergues van enviar una carta a la Mesa del Parlament per demanar que es revoqui la decisió de condecorar l’abadia, al considerar que va ser la "zona zero de la crisi de la pederàstia clerical". La resposta de la Mesa, segons fonts parlamentàries, és mantenir el reconeixement tal com estava previst, sota l’argument que aquest monestir va ser una de les poques institucions que van comparèixer en la comissió d’abusos de l’Església que es va crear en la legislatura passada. Una comissió que els Comuns ja van anunciar que esperen que es constitueixi amb urgència, després de criticar que Montserrat rebi aquest guardó.

La missiva, firmada per altres testimonis que van patir la mateixa situació, va ser rebuda ahir per la Mesa de la Cambra, malgrat que aquesta ja ha confirmat que no canviarà el que ja ha anunciat. La ratificació de la decisió va ser votada per unanimitat a l’òrgan, compost per representants del PSC, Junts i Esquerra Republicana.