Narcotràfic

Confiscades quatre tones de cocaïna al port de Barcelona

Confiscades quatre tones  de cocaïna  al port  de Barcelona

GC

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Grans quantitats de cocaïna en pols venien a Espanya amagades entre carregaments d’arròs. La Guàrdia Civil ha culminat el desmantellament d’una organització criminal amb la confiscació de quatre tones de cocaïna al port de Barcelona, la partida d’aquesta droga més important requisada fins ara a la instal·lació barcelonina. Així mateix, es tracta d’una de les captures de droga més grans realitzades per les Forces de Seguretat des de començament d’any a Espanya. Transcendeix ara una operació, Sogata, iniciada l’any passat i que va seguir les activitats d’una firma espanyola dedicada a la importació i exportació, amb seu comercial a Toledo. El seu amo, un veterà del negoci sense antecedents penals, els ha funcionat als narcos com a tapadora.

Notícies relacionades

L’institut armat va difondre ahir la desarticulació d’una xarxa criminal que organitzava els nolis des del Paraguai . El port de Barcelona és un dels principals, però no l’únic que utilitzava a Europa aquesta xarxa. La droga va arribar a Barcelona en contenidors de sacs d’arròs. Deu d’aquests contenidors enviats pels narcos van ser revisats pels agents, i hi van trobar 4.020 quilos de droga processada, amagada entre els sacs de l’aliment.

Prèviament, segons un comunicat de la Guàrdia Civil, operaris de la trama reduïen les tauletes de coca a pols i l’empaquetaven en sacs com els de l’arròs, cosint-los manualment. Aquesta tasca de manufactura era portada a terme a Asunción (Paraguai), on residia el líder d’aquest càrtel. Aquest país sud-americà no té port de mar, però sí que disposa d’una potent infraestructura fluvial que ara emergeix com un altre punt d’emissió del narcotràfic. No hi havia una ruta fixa en aquest tràfic de tones de coca. L’organització mafiosa canviava de ports per creuar l’Atlàntic, alternant els punts de sortida i d’arribada de la seva mercaderia.