Barcelona es mou

El BCN FiraDistrict s’ha desenvolupat fins convertir-se en un dels parcs empresarials més grans de la ciutat

Edificios del BCN District Fira, esta semana.

Edificios del BCN District Fira, esta semana. / Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
Jordi Alberich
Jordi Alberich

Economista

ver +

A partir de la seva presentació el 2016 com a projecte urbanístic vinculat a l’Administració autonòmica, l’avui anomenat BCN FiraDistrict s’ha desenvolupat fins convertir-se en un dels parcs empresarials més grans de la ciutat. L’atractiu de l’esmentat pol econòmic se sustenta tant en els seus 135.000 metres quadrats com en la seva ubicació estratègica, contigua al port, l’aeroport i la Fira. Entre les companyies ja instal·lades, destaquen laboratoris farmacèutics com Esteve i Ordesa, el grup assegurador Axa i la tecnològica Cellnex, així com altres empreses de diferents sectors productius, des de Ferrovial i Iberdrola fins a Wallbox i Arxada.

Al llegir la llarga relació de companyies ja presents, es percep la diversitat d’activitats que es concentraran al parc. Això és mostra d’un dels grans actius de la nostra economia que no tendim a valorar: la notable diversitat de sectors en què som competitius globalment, des d’aquells més tradicionals fins als més innovadors, basats en la revolució tecnològica. Així mateix, la multiplicitat d’activitats assenyala que no tot el futur passa pel món digital i les start-up, com sovint tendim a considerar. Per contra, la nostra principal font de riquesa estable es continuarà sustentant en aquest dens teixit d’empreses de sectors més tradicionals, que han sabut entendre i adequar-se a les exigències d’aquest món tan obert i competitiu.

Notícies relacionades

Estem, així mateix, davant un bon exemple de com de determinant pot resultar la col·laboració publicoprivada, ja que BCN FiraDistrict és la conseqüència d’una iniciativa de les administracions públiques a la qual, seguidament, es va incorporar el sector empresarial, i el seu bon enteniment és el que ha donat el bon resultat que avui percebem.

I, finalment, ens trobem una nova mostra de l’enorme potencial de la metròpoli barcelonina i de Catalunya en general. Si, d’una vegada, aparquem definitivament el procés i ens concentrem en la gestió de les qüestions que incideixen directament en el benestar dels ciutadans i en la millora de la nostra competitivitat empresarial, en poc temps podem recuperar molt del que hem perdut en aquesta llarga dècada de desorientació. Per a això resulta determinant formar govern de la Generalitat en les pròximes setmanes i evitar la vergonya de veure’ns abocats a unes noves eleccions. Ho sabrem en poc temps.