Una gran farmacèutica en transformació
Esteve, farmacèutica d’origen familiar, requeria un espai únic perquè tots els seus equips fossin en un mateix edifici. Era part d’un nou enfocament estratègic que el 2023 es va plasmar a l’obrir la seva capital a la firma d’inversió privada Lubea pel qual aquesta empresa alemanya es quedava el 26% del capital d’Esteve Healthcare (no de marques com Isdin, que pengen des de fa uns mesos d’una altra companyia del grup). En aquest nou context, la companyia ha tancat la compra de la companyia HRA Pharma, la divisió de malalties rares del gegant Perrigo.
I van optar com a conseqüència del nou enfocament que van començar a planejar per traslladar-se el juny del 2018 a la torre que porta el seu nom al BCN Fira District, un pol econòmic en auge a la ciutat, on avui treballen 383 persones. En aquella època, com altres empreses, tenien diferents ubicacions a la capital catalana i van apostar per la seu única.
"Necessitàvem un espai únic a Barcelona que pogués reunir tots els nostres equips en un mateix edifici, i així facilitar la col·laboració i fomentar la transparència i la innovació dins de l’organització," explica un portaveu. Gràcies a aquest trasllat es va poder impulsar la transformació de la companyia i fomentar un nou model de treball, establint una cultura única que respongués millor a les necessitats actuals i futures" de la companyia Esteve, en la qual Staffan Shuberg exerceix com a conseller delegat.
Nova cultura organitzativa
Un dels grans avantatges de la ubicació actual en una de les dues torres de la zona que van formar part de la primera fase del projecte, adquirit el 2021 pel fons alemany Kgal, consisteix a trobar amb "un edifici nou i modern, dissenyat específicament per fomentar una nova cultura organitzativa." En aquest sentit, s’han creat espais des de zero "per promoure la col·laboració i la transparència, com zones de freeseating, que permetin una flexibilitat total en els llocs de treball i zones comunes que promouen la interacció personal".
Al seu torn, l’edifici permet apostar per la sostenibilitat, "incorporant tecnologies i pràctiques respectuoses amb el medi ambient". Tot això permet impulsar "un nou model de treball que s’adapta millor a les necessitats actuals i futures, establint una cultura única dins de l’organització".
Notícies relacionadesEl contracte de lloguer és a llarg termini perquè el compromís és "ferm". Un dels avantatges és que les instal·lacions permeten espais polivalents, dissenyats per fomentar la col·laboració i la interacció personal. Com altres inquilins de la zona, destaquen, la proximitat a l’estació de Sants a la Fira i a l’aeroport, la qual cosa facilita l’accés per a qualsevol visitant. Tot això no només millora la dinàmica interna sinó que permet acollir millor els clients i col·laboradors.
L’edifici compta amb certificació BREEAM, que assegura els més alts estàndards de sostenibilitat. Aquestes característiques no només fomenten una cultura de sostenibilitat dins de l’organització, sinó que reflecteixen també el compromís de la companyia, destaquen.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia