Interconnectivitat i medi ambientper a una gran firma de comunicacions
2352345
Cellnex, nascuda com una escissió de l’antiga divisió de telecomunicacions d’Abertis el 2015, es va traslladar al BCN Fira District, un nou pol d’activitat econòmica al sud de la capital catalana, el 2021. I no va ser només una mudança de persones. Ja llavors va afirmar que volia traslladar "no només persones i equip, sinó també coneixement". I en aquest lloc, en 8.200 metres quadrats en les vuit últimes plantes de la Torre Llevant d’Iberdrola Inmobiliaria, el 40% de l’edifici, coronat amb el seu logo, va ubicar 524 persones que desenvolupen el negoci de torres de telecomunicacions i solucions de connectivitat de la companyia de la qual Marco Patuano és el conseller delegat.
En els seus orígens, l’empresa ocupava un dels edificis bessons en el polígon de la Zona Franca de Barcelona juntament amb l’antiga Abertis i Saba. El 2019 va segellar el contracte amb Iberdrola Inmobiliaria per instal·lar-se en "un barri en auge", com s’ha comprovat posteriorment. El canvi "va permetre a la companyia acostar-se a la trama urbana, amb més serveis, amb connexions pròximes amb transport públic, serveis, restaurants, comerços i amb facilitat de trasllat a l’aeroport i a l’estació de Sants". A més, al costat de la Gran Via i a prop de la Fira per a esdeveniments com el Mobile World Congress (MWC).
L’edifici, en el qual destaca la sostenibilitat i la llum natural, amb una visió de la ciutat de 360 graus, es caracteritza pels seus espais oberts dissenyats tenint en compte el recurs al teletreball. Una de les característiques de la zona és la proximitat amb el districte administratiu de la Generalitat, així com la Fira de Barcelona, que s’està ampliant en l’actualitat, cosa que genera un gran volum d’activitat tant del sector públic com del privat, afirmen fonts de l’empresa.
"Entorn còmode"
L’edifici compta amb totes les principals certificacions mediambientals, com BREEAM, i relacionades amb el benestar dels que treballen a les instal·lacions, com el Well Platinum. L’objectiu era convertir les seves oficines centrals en "un entorn còmode, eficient i òptim des d’un punt de vista social, econòmic i mediambiental".
Notícies relacionadesL’edifici, que consumeix exclusivament energia verda, compta amb les solucions smart que han permès expandir Cellnex a Europa. Les oficines estan dissenyades per "facilitar la col·laboració, l’eficiència i les oportunitats dels treballadors en un entorn propici per impulsar el seu model de smart working".
La tecnologia permet obtenir informació en temps real per optimitzar les condicions dels usuaris de Torre Llevant i una racionalització en l’ús dels recursos. La companyia va implantar solucions que s’apliquen als clients i que van "des de l’eficiència energètica, fins a millores en els costos operatius o la racionalització d’espais i recursos".
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Tres hores que van canviar el Barça
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia