L’asseguradora torna a Barcelona

La companyia d’assegurances Axa és l’últim gran fitxatge del BCN Fira District en aquest barri en expansió de Sants-Montjuïc i pol d’activitat econòmica on ja s’ubiquen la farmacèutica Esteve i l’empresa de telecomunicacions Cellnex

Olga Sánchez, ocnsejera delegada de Axa España

Olga Sánchez, ocnsejera delegada de Axa España

3
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A més de pel fet de tenir més visibilitat que li donarà tenir la seva marca dalt de l’edifici, que es pot veure des de diferents punts de la capital catalana, la companyia d’assegurances Axa va optar per mudar-se al BCN Fira District per la presència ja d’altres grans companyies a l’enclavament, com Cellnex i Esteve, entre d¡altres en dues torres més. "Una gran marca n’atrau una altra" i genera molta activitat econòmica, expliquen des de la companyia. Cellnex, nascuda com una escissió de l’antiga divisió de telecomunicacions d’Abertis el 2015, es va traslladar al BCN Fira District el 2021, on des del 2018 ja estava instal·lada la farmacèutica Esteve a la torre que porta el seu nom. I no va ser només una mudança de persones. Ja llavors va afirmar que volia traslladar "no només persones i equip, sinó també coneixement".

La companyia d’assegurances Axa és l’últim gran fitxatge del BCN Fira District a Barcelona, un pol d’activitat econòmica en auge al sud de la capital catalana. La ubicació, amb connexions ràpides amb l’aeroport i l’estació de Sants, a més de nombrosos serveis, que van d’un hotel de quatre estrelles a restaurants i comerç, i la sostenibilitat de l’edifici van decantar a aquesta companyia per la zona. El trasllat a la Torre Ponent, en la qual ocuparà cinc plantes, de la 17 a la 21 i que coronarà amb el logo de la companyia al cim, està previst per a l’estiu de l’any que ve.

"És un canvi radical. Actualment, la companyia té repartida la seva seu entre Cornellà (Baix Llobregat) i Sant Cugat del Vallès. Ara tornarem a Barcelona i en un mateix edifici d’última generació", explica un portaveu del grup. En els més de 6.000 metres quadrats contractats treballaran unes 800 persones. Aquest procés coincidirà a més amb la unificació de marca que s’aplicarà a totes les filials, inclosa Groupe Assurances du Crédit Mutuel España, que inclou Agrupació Mútua i Atlantis, que va adquirir després d’un acord el 2022.

Sostenibilitat

Segons les mateixes fonts de la companyia francesa de la qual Olga Sánchez és la consellera delegada a Espanya, "no només té transport públic al costat, amb parades de metro i bus, sinó que l’edifici compta amb tots els estàndards de sostenibilitat i garanties". Després de segellar el contracte amb Iberdrola Inmobiliaria, la consellera delegada va destacar haver triat "un edifici exemplar, en una ubicació emblemàtica per llançar un missatge de compromís amb Catalunya, concentrant en una mateixa seu equips que eren dispersos". I a més remarcava el reforç en la seva aposta per la sostenibilitat "tenint en compte que la Torre Ponent és un dels millors edificis d’Espanya en termes d’eficiència energètica i benestar". Catalunya suposa el 22% del negoci per a Axa, uns 700 milions d’euros.

Notícies relacionades

La que serà la seva nova seu és un dels pocs edificis a Espanya amb la certificació BREEAM Excelllent, a més de la certificació d’eficiència energètica A. I alhora, de cara als empleats, compta amb la certificació Well Platinum, que indica que l’immoble està dissenyat per promoure la salut i el benestar dels que hi treballen. A més de la millora en l’accessibilitat i els serveis, l’immoble compta amb dissenys i elements que faciliten els models col·laboratius de treball i garanteixen la cura de les persones.

Al seu torn, Axa tindrà més visibilitat amb la seva marca dalt de l’edifici, visible des de diferents punts de la ciutat. I una altra carta és la presència ja d’altres grans companyies, com Cellnex i Esteve, en dues torres més. "Una gran marca n’atrau una altra" i genera molta activitat econòmica, expliquen.