Menorca sol·licitarà la declaració de zona catastròfica

Una fuerte tromba de agua por la DANA desborda el torrente de Es Mercadal, Menorca

Una fuerte tromba de agua por la DANA desborda el torrente de Es Mercadal, Menorca / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell de Menorca elaborarà un inventari de danys del temporal per sol·licitar al Consell de Ministres la declaració de zona catastròfica, i alhora també estudia habilitar una línia d’ajudes amb fons propis. El president del Consell, Adolfo Vilafranca, va visitar ahir Es Mercadal, el municipi que ha rebut la pitjor part de la tempesta: la DANA va descarregar més de 200 litres per metre quadrat i va deixar greus inundacions a la localitat.

A l’illa també es va desplaçar la ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, que va agrair la tasca dels equips d’emergència, així com "la prudència dels veïns", i va valorar el fet que no s’hagin hagut de lamentar danys personals. "Ara toca una part que és delicada, complexa i que s’ha de fer bé", va assegurar la ministra en relació amb la recuperació del torrent i el litoral. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per avui una millora substancial del temps: un cel amb núvols i clars i un lleuger augment de les temperatures.

Notícies relacionades

Trànsit aeri

El trànsit aeri a l’aeroport de Palma està recuperant la normalitat després de tres dies de caos provocats per les limitacions en les operacions a causa del pas de la DANA. Ahir encara estava condicionat per mesures de gestió per garantir la seguretat de totes les operacions. Enaire, el gestor de la navegació aèria, va reforçar el nombre de controladors assignats als torns als aeroports de les illes. Només dijous s’hi van cancel·lar 140 vols i ahir seguia el degoteig d’anul·lacions i retards generalitzats.