Un encaputxat mata un nen d’11 anys a punyalades a Toledo

El menor estava jugant en un camp de futbol de Mocejón quan va ser agredit per un home. La Guàrdia Civil va desplegar un ampli dispositiu, però encara no l’ha trobat.

Un encaputxat mata un nen  d’11 anys a punyalades a Toledo
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un nen d’11 anys va morir ahir després de ser agredit per un encaputxat amb un objecte punxant al camp de futbol de Mocejón, una localitat d’uns 5.000 habitants molt pròxima a Toledo. La Guàrdia Civil va desplegar un ampli dispositiu per localitzar l’homicida, tot i que al tancament d’aquesta edició encara se’l continuava buscant. Pel que sembla, el nen va ser atacat mentre jugava a futbol en companyia d’alguns amics, que van aconseguir fugir.

Fonts de la Guàrdia Civil van precisar que el menor tenia 11 anys i no 10, com s’havia apuntat en un primer moment. Així ho van confirmar fonts de la Delegació del Govern de Castella-la Manxa, que van indicar que l’agressió va tenir lloc a les 10 del matí.

La Unitat de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil i el Grup d’Informació de la Comandància de Toledo van desplegar una operació amb una desena de patrulles per detenir l’autor.

Des del Servei d’Atenció i Coordinació d’Emergències 112 de Castella-la Manxa van indicar que la trucada d’avís es va registrar abans de les 10.00 hores des del camp de futbol Ángel Tardío. El menor es trobava en un lateral del camp quan va ser agredit. Es van desplaçar fins allà metges d’urgències, un helicòpter sanitari i una uvi, tot i que tan sols van poder certificar la seva mort.

Sense sospites

El cosí del nen d’11 anys que va perdre la vida després de ser atacat, Asell Sánchez, va assumir la representació de la família en aquests moments i va atendre els mitjans de comunicació per relatar els fets, i va assegurar que no hi havia cap sospita de qui va podria ser l’autor de la seva mort.

En declaracions als mitjans, Sánchez va explicar que una de les seves ties es trobava passejant per la zona quan "un nen ha sortit corrents dient que havien matat el seu millor amic". "I era el nostre cosí". "Són moments molt difícils", va dir, alhora que va demanar respecte per a la família. "Estem en xoc encara".

"Era un noi superbo, supercarinyós, estava amb els seus amics jugant, ha arribat algú, no tenim més dades. Són moments difícils que no assimilem", va dir. "No hi ha sospites, és un poble tranquil, aquestes coses no havien passat mai. Estem que no sabem ni on som", va dir consternat. La família confia que es faci "justícia".

"Commoció"

Per la seva banda, el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, es va mostrar "commocionat" per la mort del menor. A través de la xarxa social X, el titular de l’Executiu regional va expressar el seu condol i la seva proximitat a la família del menor. "També desitjo que es trobi aviat l’autor dels fets i se’l posi a disposició judicial al més aviat possible. Aquestes situacions són inacceptables i han de tenir com a conseqüència un càstig just", va afegir des del seu compte. Paral·lelament, l’Ajuntament de Mocejón va decretar tres dies de dol oficial per l’assassinat del nen.

"Estem consternats davant aquest fet, i sobretot volem transmetre el nostre suport a la família i els amics del petit", va assenyalar l’alcaldessa de la localitat, Conchu Cedillo. Ahir a la tarda, a les 19.30 hores, es va convocar un minut de silenci de dol a la porta del consistori.

Notícies relacionades

"El dolor de la família és inimaginable, però tot el poble ens unim a aquest dolor incomparable", assegurava Cedillo, que es remetia a les informacions oficials per part de la Delegació del Govern i de la Guàrdia Civil, que seran els encarregats d’aclarir el succés i detenir el culpable.

La Guàrdia Civil ha activat una operació Gàbia per localitzar l’autor de l’apunyalament. En l’ampli dispositiu de recerca participen un helicòpter i una desena de patrulles de la Unitat de Policia Judicial i el Grup d’Informació de la Comandància de Toledo. Així mateix, el Jutjat d’Instrucció número 3 de Toledo ha decretat el secret de les actuacions.

Temes:

Govern