Sanitat veta productes cremagreixos per risc cardiovascular

Soraya Cápsulas

Soraya Cápsulas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha prohibit la venda i ha ordenat la retirada immediata de diversos productes cremagreixos per contenir sibutramina, un supressor de la gana present en prou quantitat per provocar greus efectes. Es tracta de Soraya Cápsulas, HHS Kuka Café, Soraya Slim Coffee Café, Lipo Solución i Té Detox, en els etiquetatges dels quals ni tan sols apareix aquesta substància, "ocultant al consumidor la seva veritable composició i podent causar danys greus a la salut", segons va informar ahir l’Aemps.

La sibutramina és un principi actiu anorèctic que proporciona una sensació de sacietat i un augment de la despesa calòrica; addicionalment, genera un increment de la freqüència cardíaca i la pressió sanguínia i hi ha casos registrats d’arrítmies, cardiopaties isquèmiques i accidents vasculars. Altres efectes adversos que poden presentar-se són sequedat de boca, mal de cap, insomni o restrenyiment, a més de gran quantitat d’interaccions amb altres medicaments. Com explica l’Aemps, la sibutramina formava part de la composició de medicaments amb recepta destinats al tractament de l’obesitat; tanmateix, se’n va suspendre la comercialització a la Unió Europea per associar-se el seu consum a efectes adversos greus de tipus cardiovascular.

Notícies relacionades

També sildenafil

En el cas concret del Té Detox, també conté sildenafil, una substància indicada per restaurar la funció erèctil deteriorada mitjançant l’augment de flux sanguini del penis per inhibició selectiva de l’enzim fosfodiesterasa 5 (PDE-5), una cosa contraindicada en pacients amb infart agut de miocardi, angina o hipotensió, entre moltes altres patologies. També té nombroses interaccions amb altres medicaments i pot donar lloc a reaccions adverses de diversa gravetat.