Un comandament jubilat de la Policia mata la seva ex i la seva actual parella

Consternació a Rubí i a Castellbisbal per un doble assassinat sense precedents coneguts. El que va ser número dos la Policia Nacional a Catalunya es va suïcidar ahir després de cometre els crims.

Un comandament jubilat de la Policia mata la seva ex i la seva actual parella
4
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

El comissari jubilat i ex número dos de la Policia Nacional a Catalunya Juan Fortuny de Pedro va matar ahir a trets la seva actual parella i la seva exnòvia a Rubí i a Castellbisbal (Vallès Occidental). Els Mossos d’Esquadra investiguen com a violència masclista l’assassinat de les dues dones, un cas del qual no es coneixen precedents. Les primeres indagacions apunten que l’home va matar primer la seva dona a Rubí i després la seva exparella a Castellbisbal, on el presumpte assassí es va suïcidar.

Fortuny de Pedro, de 66 anys, comissari principal jubilat que pràcticament va desenvolupar la seva trajectòria professional a Catalunya, ocupant càrrecs de responsabilitat en diverses unitats, s’havia retirat del servei actiu el gener de l’any passat després de 44 anys al cos. Havia sigut número 2 de la Policia Nacional a Catalunya com a cap regional operatiu el 2019.

Els Mossos sospiten que va cometre el doble crim amb poc temps de diferència. Ahir, cap a dos quarts de dotze del migdia, ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van alertar que hi havia una dona, d’uns 60 anys, amb una ferida de bala al cap en un pis de Rubí. Els sanitaris no van poder fer res per salvar-li la vida. La víctima, que treballava a l’Ajuntament de Rubí, la va trobar la seva pròpia filla, que va avisar els serveis d’emergència. A l’escenari del crim van acudir agents de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Nord dels Mossos, que s’ha fet càrrec de les indagacions, abans de rebre una altra tràgica notícia relacionada amb aquest crim.

Amb la mateixa pistola

Gairebé a la mateixa hora, la Policia Local de Castellbisbal va ser alertada que en una vivenda de la localitat es trobaven els cadàvers d’una dona i de la seva exparella, l’excomissari de policia. Els cossos sense vida els va trobar una familiar de la finada, que també va alertar el 112. Els Mossos van trobar indicis que l’home havia disparat contra la seva exparella i després s’havia suïcidat en un altre lloc de la vivenda. A més, van relacionar aquest crim amb l’homicidi de la dona de Rubí, ja que el presumpte assassí era parella de la difunta des d’inicis d’any, tal com va constatar el jutjat de Rubí que s’ha fet càrrec de la investigació.

A Castellbisbal els investigadors van trobar una pistola amb què presumptament el sospitós va assassinar les dues víctimes i es va treure la vida. Els tres cadàvers presentaven ferides al cap compatibles amb arma de foc. Cap de les dues dones figurava en el sistema com a víctima prèvia de violència contra la dona.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, va afirmar que aquest tipus de crims són "actes terribles i intolerables per reflexionar com a societat". Rubí, que ha fixat tres dies de dol, guardarà un minut de silenci avui al migdia a la plaça Pere Aguilera. També l’Ajuntament de Castellbisbal ha suspès tots els actes de la seva festa major i ha ordenat tres dies de dol.

Condecorat pel seu llarg full de serveis

Notícies relacionades

Juan Fortuny: L’excomandament policial es va jubilar el gener del 2023 després de quatre dècades de feina en llocs d’alta responsabilitat.

Juan Fortuny va ingressar a la Policia Nacional el 1977 i va ocupar llocs de comandament a la Prefectura de Catalunya i a la comissaria de Rubí. Entre el 2001 i el 2003 va ser el responsable del Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona, mentre que el 2006 va ascendir a comissari i va ser destinat de nou a la direcció, on el 2007 va exercir de cap de la Unitat Central de Xarxes d’Immigració i Fronteres de Catalunya. El 2012 va ser nomenat responsable policial a Lleida fins al 2016, quan va ser cessat de «manera arbitrària» per la Direcció General de la Policia del Ministeri d’Interior, segons una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Fortuny va recórrer la destitució, ja que va ser destinat a un càrrec inferior a la comissaria de Tarragona, i el tribunal li va donar la raó. Des del 2019 era cap regional operatiu de la Policia Nacional a Catalunya i fins i tot va arribar a sonar el seu nom com a cap superior de Catalunya el 2021 per substituir el llavors responsable José Antonio Togores després del seu trasllat a Melilla. Es va jubilar a inicis del 2023 i l’octubre de l’any passat se li va entregar la condecoració a l’Ordre del Mèrit Civil per la seva reconeguda trajectòria al servei de la ciutadania en un acte celebrat a la Delegació del Govern a Catalunya. Després de la jubilació mantenia el contacte amb companys.