Uns lladres roben el rellotge al patró de l’equip anglès de la Copa Amèrica

Personas en el race village de la Copa América, con vasos de aluminio, y mirando a las pantallas para seguir la competición.

Personas en el race village de la Copa América, con vasos de aluminio, y mirando a las pantallas para seguir la competición. / Marc Asensio

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Primer entrebanc en la seguretat de la Copa Amèrica de vela que fins a finals d’octubre se celebra al port de Barcelona. Els Mossos d’Esquadra investiguen el robatori d’un rellotge de luxe a un dels principals participants en la competició. Es tracta de sir Ben Ainslie, de 47 anys, que és gestor i patró de l’Ineos Britannia, el vaixell que competeix per un club del Regne Unit. Segons va poder saber aquest diari, l’assalt es va produir dilluns a la nit al costat del Club Natació Barceloneta, a prop de les instal·lacions esportives de l’Ineos, quan diverses persones van amenaçar Ainslie amb un ganivet per treure-li el rellotge que portava. Ho van fer arrencant-lo del canell amb violència, segons algunes fonts. En aquest sentit, els sospitosos van intimidar la víctima per cometre el delicte.

Notícies relacionades

Els Mossos investiguen aquest robatori violent després que l’afectat posés una denúncia al dispositiu policial vinculat a aquesta competició de vela. La policia autonòmica s’encarrega de les tasques de seguretat ciutadana, entre altres funcions, i per això ha reforçat la seva presència a les zones de la costa de Barcelona. De moment, s’han visionat les càmeres de seguretat de la zona per mirar d’identificar els sospitosos, tot i que tot apunta que podria tractar-se de lladres multireincidents que desconeixien la identitat de la víctima. Fonts de la investigació remarquen que el rellotge podria estar valorat en milers d’euros.

Ainslie ja es va proclamar guanyador de la Copa Amèrica de vela formant part com a tàctic de l’Oracle Challenge Team USA el 2013. A més, és un prestigiós regatista britànic que va aconseguir quatre ors en quatre olimpíades consecutives entre els anys 2000 i 2012. Actualment, és el director de l’equip i capità de l’Ineos Team UK, un dels equips forts de la regata.