Denúncia contra l’alcaldessa de Granollers per un taller de guerrilla

Sindicats policials presenten una querella per delictes d’odi, tot i que l’ajuntament assegura que «desconeixia» l’activitat.

Denúncia contra l’alcaldessa de Granollers per un taller de guerrilla

Anna Mas

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +
Clàudia Mas
Clàudia Mas

Ubicada/t a Sabadell

ver +

Un taller de "guerrilla urbana" ha aixecat polseguera en la festa major de Granollers, que organitzen de manera conjunta l’ajuntament i les conegudes colles de la ciutat, els Blancs i Blaus. Els sindicats Uspac (dels Mossos), la plataforma sindical unitària (de la Guàrdia Urbana de Badalona), l’associació sindical de treballadors independents municipals de Tarragona i l’associació sindical independent de la Policia Local de Lleida han presentat una querella a la Fiscalia Superior de Catalunya contra l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, pels delictes d’odi i d’injúries greus contra els cossos i forces de seguretat.

Els denunciants consideren que aquest taller, organitzat dimarts per Blaucops, de la Colla dels Blaus, pot generar un possible delicte d’incitació a l’odi, ja que fa "seves les tècniques pròpies de la kale borroka". La querella remarca que el taller estava "promogut pel mateix ajuntament, qui, per exemple, va imprimir els programes i va córrer amb les despeses corresponents per a la seva execució", i afegeixen que "incloïa un capítol especial de preparació i llançament de còctels Molotov contra la policia".

Notícies relacionades

En concret, la querella remarca que es va explicar el contingut de l’explosiu i "com han de llançar-se perquè provoqui el mal més gran possible, i fins i tot s’aconsella com a ‘especialment útil’, ja que ‘es pot llançar i fugir immediatament després de causar danys’, tot descrit pas per pas". "A més, el taller va acompanyat d’una pràctica on un ninot amb l’uniforme de Mosso d’Esquadra és l’objectiu del llançament, per part d’adults i nens, d’artefactes semblants a un còctel Molotov, i això sota el lema Per defensar la festa, afina la punteria i llança el còctel contra l’objectiu. Fes que cremi la teva ràbia", destaca la querella.

L’esdeveniment va ser criticat per diversos sectors polítics i socials. Tant l’ajuntament com els Blaus van emetre ahir al matí comunicats a la xarxa X lamentant els fets. L’Ajuntament de Granollers, governat pel PSC, va expressar el suport als cossos de seguretat i va rebutjar de forma rotunda el contingut de l’activitat. El consistori va assenyalar que desconeixia el contingut de l’acte i va reiterar la seva ferma defensa de "els valors de pau i convivència".