Un home mata la seva dona i després s’autolesiona

Un home mata la seva dona i després s’autolesiona

Rafa Aranda

1
Es llegeix en minuts
RAFA ARANDA / ANA RAMOS CARAVACA

Un home de 58 anys va ser detingut ahir a Sevilla per matar presumptament la seva dona amb una arma blanca. El 112 va rebre a les deu del matí l’avís d’un dels fills de la víctima informant que el seu pare li havia trucat per comunicar-li que "havia matat" la seva mare. Els facultatius del 061 desplaçats al lloc van confirmar l’assistència a una dona ferida i la seva mort dins del domicili.

L’agressor hauria utilitzat una arma blanca per atacar la dona i després hauria intentat autolesionar-se, per la qual cosa va ser traslladat a un hospital de Sevilla on es manté arrestat sota custòdia policial.

La difunta es deia Amparo, tenia 58 anys i dos fills majors d’edat. Des de la Subdelegació del Govern van informar que no consten denúncies prèvies per violència de gènere en el Sistema Viogén.

Notícies relacionades

Amparo és la primera víctima per un crim masclista aquest any a la província de Sevilla, la setena a Andalusia i la número 32 a Espanya des de principis d’any. Aquesta dada situa Andalusia com la comunitat autònoma amb més incidència. Així ho va recalcar CCOO Andalusia, la secretària de Dona i Igualtat, Pepa Bermudo, del qual va destacar que el 20% de les víctimes mortals per violència de gènere aquest 2024 són andaluses.

El sindicat va exigir, així mateix, a les administracions competents "més recursos, formació i coordinació perquè cap dona mori en mans de la seva parella o exparella". "Estarem sempre contra la violència masclista i a favor de la igualtat entre dones i homes", van assenyalar.

Temes:

Govern CCOO