SUCCESSOS

Parlon titlla d’"intolerable" el taller de còctels molotov

Parlon titlla d’"intolerable" el taller  de còctels  molotov
1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

La consellera d’Interior, Núria Parlon, va tancar files ahir amb els Mossos d’Esquadra i la resta de policies i va qualificar d’"intolerable" el taller de "guerrilla urbana" de la festa major de Granollers que simulava el llançament de còctels molotov als agents. A més, va reiterar el "suport inequívoc" del Govern i del seu departament als cossos policials.

En un comunicat, Parlon va indicar que la llibertat d’expressió, com a dret constitucional, garanteix el dret de qualsevol persona a "expressar-se críticament en relació amb una actuació policial o a una institució", tot i que va afegir que aquesta crítica "no pot llegir-se com una incitació a qualsevol tipus de violència".

Notícies relacionades

A més, la consellera va remarcar que l’activitat desenvolupada al taller, celebrat dimarts a la plaça de Can Trullàs de la localitat, "perjudica el caràcter lúdic i festiu que ha de tenir un esdeveniment tan important com és la festa major d’una ciutat o un poble, en què no pot tenir cabuda la incitació a la violència".

Sobre les forces de seguretat, Parlon va dir que "són un pilar bàsic i garant d’una societat democràtica". A més, Interior va anunciar que els Mossos estan fent les "actuacions policials oportunes per traslladar a l’autoritat judicial i fiscal" els fets. Alhora, la Fiscalia de Menors va iniciar un expedient per detectar la presència de menors "desprotegits" en el taller, que van organitzar conjuntament l’ajuntament i els grups Blancs i Blaus. Per això, el fiscal insta els Mossos de Granollers perquè informin si hi "va participar o va estar involucrat algun menor".