Sant Fèlix

Mia, la nena que va caure d’un castell, estable a l’uci després de ser operada

Accidentada diada castellera de Sant Fèlix

Accidentada diada castellera de Sant Fèlix / LAP_Eric Renom LaPresse

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Mia, la nena de la Colla Vella Xiquets de Valls que va resultar greument ferida divendres al caure i fer-se un fort cop al cap quan es va enfonsar un castell durant la Diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) segueix estable a l’uci després de ser operada d’una fractura cranial.

Segons va informar ahir en un comunicat l’Hospital Sant Joan de Déu, el centre on la menor va ser traslladada amb helicòpter després de l’accident, la nena "continua estable a l’uci pediàtrica" després d’haver patit un "traumatisme cranioencefàlic greu amb fractura cranial amb enfonsament i fractura orbital".

El comunicat afegeix que la nena va ser intervinguda pels equips de neurocirurgia i cirurgia maxil·lofacial "amb un resultat satisfactori".

Desperta

Informa també que la petita es troba actualment "desperta i estable" i assenyala finalment que "s’espera que la seva evolució sigui favorable".

Notícies relacionades

La menor va caure al terra, sobre dos quarts de dues del migdia, a l’enfonsar-se el castell humà que havia aixecat la Colla Vella Xiquets de Valls, una de les quatre agrupacions que participaven a la Diada castellera de Sant Fèlix juntament amb Castellers de Vilafranca, Joves Xiquets de Valls i Joves Xiquets de Tarragona.

La Mia forma part de la canalla que se situava a la part superior del quatre de nou net, un castell de nou pisos de màxima dificultat que la Colla Vella dels Xiquets de Valls va aconseguir carregar en la primera ronda de la diada. Tots els menors porten un casc que esmorteeix els possibles cops derivats de les caigudes. En concret, la nena ferida feia la funció d’aixecadora, ajudant l’anxeneta a ascendir fins a dalt del tot i aixecar el braç per mostrar que el castell s’ha alçat amb èxit. Va ser en aquell moment en què la construcció humana es va enfonsar.