Tossa rep avui 200 migrants procedents de les Canàries

L’alcalde, Martí Pujals (Junts), creu «excessiu» el nombre de persones que arribaran i critica que sigui en «plena temporada» turística.

L’alcalde de Tossa, Martí Pujals. | TIKTOK

L’alcalde de Tossa, Martí Pujals. | TIKTOK

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El municipi turístic de Tossa de Mar rebrà avui 200 migrants procedents de les illes Canàries. Es tracta de persones demandants d’asil, totes elles majors d’edat, i s’allotjaran en un hotel de la localitat costanera, segons va publicar ahir diumenge SER Catalunya i va confirmar l’alcalde de la localitat, Martí Pujals (Junts), a l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

L’alcalde considera "excessiu" el nombre d’homes i dones que arribaran i critica que sigui en "plena temporada" turística. "Això mateix a l’octubre no hauria plantejat la problemàtica que planteja ara", va dir el regidor de Junts en declaracions a l’ACN.

També va assegurar que 200 persones és la mateixa xifra que va acollir l’any passat Blanes, municipi amb "vuit vegades la població de Tossa de Mar".

Pujals reivindica que el nombre de migrants hauria de ser menor. "Si a Blanes en van portar 200, a Tossa haurien de ser 40 per ser una mica equitatiu", va valorar el polític.

Una trucada

Notícies relacionades

Segons va explicar l’alcalde del municipi a l’ACN, el Govern espanyol els va comunicar l’arribada d’aquest contingent a través d’una trucada del delegat a Catalunya, Carlos Prieto, que els va anunciar que s’allotjarien en un establiment del municipi.

La intenció és que hi estiguin un mes mentre s’analitza el seu cas i després es puguin portar a terme els reagrupaments familiars que corresponguin.

Temes:

Blanes Govern