La castellera de 8 anys accidentada a Sant Fèlix, fora de perill

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, actuando en Sant Fèlix.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, actuando en Sant Fèlix. / Jordi Borràs - ACN

1
Es llegeix en minuts
Jan Magarolas

La Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya van comunicar ahir l’evolució "molt bona i ràpida" de la Mia, la castellera de 8 anys accidentada en la diada castellera de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès divendres passat. La menor va ser ingressada a l’uci de l’Hospital Sant Joan de Déu arran de la caiguda del 4 de 9 sense folre carregat de la colla vallenca, que li va provocar una fractura cranioencefàlica.

Notícies relacionades

En aquell moment, la nena va ser intervinguda ràpidament pels serveis d’emergència de la diada castellera i l’equip mèdic de la Colla Vella, i traslladada en helicòpter a l’hospital, on se li va realitzar una intervenció quirúrgica d’emergència. La petita va passar tres dies a l’uci de l’hospital pediàtric i ahir finalment va ser traslladada a planta, després que els metges hagin confirmat la seva recuperació.

La Colla Vella i la Coordinadora de Colles van recalcar en el seu comunicat la importància de la primera intervenció així com del casc casteller, "un element clau per a la seguretat". "L’incident a Sant Fèlix ha evidenciat una vegada més la funció crucial d’aquest element de protecció", van advertir.

Temes:

Castellers