Una turista mor i la seva parella segueix desapareguda a Mallorca

La víctima mortal formava part d’un grup d’excursionistes que van quedar atrapats per una riuada a causa de la pluja i van haver de ser rescatats.

Una turista mor i la seva parella segueix desapareguda a Mallorca
2
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil va rescatar ahir el cadàver d’una jove britànica de 26 anys i encara busca la seva parella, també britànic de 32, que van ser arrossegats per una tromba al torrent de Pareis, a la serra de Tramuntana, dimarts a la nit. Els dos turistes, que havien viatjat a Mallorca per passar unes vacances, formaven part d’un grup de 10 persones que van quedar atrapades per la riuada i sense roba d’abric i van haver de ser auxiliats pels equips de rescat.

Segons va informar la Guàrdia Civil, el Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM), juntament amb la dotació del seu helicòpter, van establir dimarts durant tot el dia un operatiu especial de prevenció davant possibles accidents a la serra de Tramuntana després de les fortes pluges caigudes a la tarda. Els rescatistes eren conscients que aquestes precipitacions poden provocar situacions de perill entre excursionistes que ignoren les previsions meteorològiques i es veuen sorpresos per les crescudes als torrents de la serra. Per rescatar el grupode turistes, els agents de la Guàrdia Civil van col·locar unes guies de seguretat i, amb ajuda de l’helicòpter, els van traslladar a un lloc segur.

Els rescatats formaven part de diversos grups diferents, que s’havien vist sorpresos per la crescuda de l’aigua. Entre ells hi havia dos espanyols i la resta eren francesos, alemanys i anglesos. Alguns d’ells van explicar llavors que dues persones més havien sigut arrossegades per l’aigua i havien desaparegut.

Operatiu de recerca

Notícies relacionades

Es va activar llavors un operatiu de recerca en el qual van participar la Guàrdia Civil i els Bombers de Mallorca fins a la caiguda de la nit i que es va reiniciar ahir a trenc d’alba. Va ser llavors quan van trobar el cadàver d’un dels desapareguts. Es tractava de la jove de 26 anys. Mentrestant, ahir al capvespre es va suspendre la recerca de l’acompanyant i s’esperava poder seguir amb els treballs avui al matí. La Direcció General d’Emergències ha activat un equip de psicòlegs per atendre els familiars. L’Aemet manté activat un avís per pluges a Mallorca.

A Hellín, Albacete, també es van veure sorpresos dimarts cap a les 22.00 hores per un fort aiguat que va obligar els bombers de la diputació a rescatar sis veïns que havien quedat atrapats en tres vehicles i a l’interior d’una vivenda, en tots els casos en zones de rambla.

Temes:

Mallorca Pluges