Macrojudici a França

"Em tractaven com una nina"

Gisèle P., a qui el seu marit va drogar durant 10 anys perquè la violessin desconeguts contactats per internet, sol·licita que el judici sigui a porta oberta per exposar els agressors i la seva exparella. 

"Em tractaven com una nina"
2
Es llegeix en minuts
Marina Tovar

"Els policies em van salvar la vida", va afirmar ahir Gisèle P., a qui el seu marit va drogar durant 10 anys perquè la violessin desconeguts contactats per internet. La víctima, francesa de 71 anys, va declarar per primera vegada davant el tribunal penal d’Avinyó, el quart dia del macrojudici contra els 51 homes, entre ells el seu marit, que van participar en els abusos entre 2011 i 2020. Aquest cas, que ha horroritzat França, va sortir a la llum per casualitat quan el seu marit, Dominique P., de 71 anys, va ser sorprès el 2020 a un centre comercial filmant sota les faldilles de les clientes.

Els investigadors van trobar als seus ordinadors, discos durs i claus USB gairebé 4.000 fotos i vídeos de la víctima, visiblement inconscient, mentre desenes de desconeguts la violaven. Quan la policia va trucar a la Gisèle per ensenyar-li el que havien trobat, la seva vida va fer un terrible gir. "El meu món s’esfondra, tot s’esfondra, tot el que havia construït durant 50 anys", va assegurar la dona al recordar el moment en què els policies li van començar a mostrar imatges, el 2 de novembre del 2020. "Estic inert, al meu llit i estan violant-me. Són escenes bàrbares", va relatar davant els cinc magistrats.

Aquell dia va rebutjar veure els vídeos trobats de les al voltant de 200 violacions que havia patit, primer a la regió de París i després a Masan, al sud de França. "Em tractaven com una nina de plàstic. No eren escenes de sexe, era crueltat gratuïta contra una dona convertida en objecte que s’utilitza, es viola i es tira". Alguns acusats defensen que desconeixien que l’home li administrava somnífers i que pensaven que es tractava d’una parella oberta, cosa que la víctima va negar en la seva primera declaració. "Mai he practicat l’intercanvi de parelles. M’agradaria deixar-lo clar", va assegurar reafirmant-se poc després a preguntes del president del tribunal: "Mai he sigut còmplice" ni "he fingit que dormia". Segons filtracions als mitjans, les filmacions no deixen dubte de l’estat de la Gisèle.

Notícies relacionades

Vint anys de presó

El marit i els 51 homes identificats als vídeos, dels més de 70 que van participar a les violacions, s’enfronten a 20 anys de presó. La setmana vinent està previst el primer interrogatori de Dominique P., el marit i principal acusat. Davant d’ell, la Gisèle va afegir: "Soc com un boxejador que s’ensorra i cada vegada ha de tornar a aixecar-se". Gisèle P. ha volgut fer d’aquest judici un exemple sobre l’ús de medicaments a les violacions i, a l’inici del procés, va rebutjar que aquest se celebrés a porta tancada, com havien demanat la fiscalia i part de la defensa. "Parlo per totes aquestes dones que són drogades i no ho saben, en nom de totes aquestes dones que potser no ho sabran mai (...), perquè cap més hagi de patir la submissió química", va remarcar.