Macrojudici

La filla del multiviolador francès creu que ella també va patir abusos

Les agressions es van efectuar sota els efectes de la submissió química

Caroline Darian defineix el seu pare com «uns dels criminals sexuals més grans dels últims 20 anys», segons va declarar ahir en el judici a Avinyó que ha commocionat el país.

La filla del multiviolador francès creu que ella també va patir abusos
3
Es llegeix en minuts
Marina Tovar

"La meva vida va patir un cataclisme quan la meva mare em va explicar que havia descobert que el meu pare la drogava per poder ser violada per ell i per desconeguts". Caroline Darian, la filla de Dominique i Gisèle Pélicot, va commocionar ahir el Tribunal d’Avinyó (França) i els presents a la sala del judici que se celebra contra el seu pare i 50 homes més per sedar i violar la seva mare durant anys.

Autora del llibre I vaig deixar de dir-te papa on relata l’esgarrifosa història, va testificar durant uns 20 minuts i el seu testimoni va ser un dels més contundents que s’han escoltat en la vista, després del de la seva mare, que va comparèixer dijous i va relatar que el que ha patit no era una "violació, sinó una barbàrie" i que va ser "sacrificada a l’altar del vici".

Fotografiada despullada

Darian –que és el pseudònim que fa servir com a autora del llibre– va explicar, a més, que sospita que el seu pare també la va drogar i va poder abusar d’ella, ja que hi ha dues fotografies seves on apareix despullada, aparentment adormida. Quan la policia les hi va mostrar, segons va explicar al tribunal, no es va reconèixer. "Vaig veure les seves natges en primer pla. Era una dona que dormia en posició fetal. No la vaig reconèixer", va recordar.

La filla de la principal víctima de la barbàrie, que ara considera el seu pare com "un dels criminals sexuals més grans dels últims 20 anys", va explicar que, en cap moment, va sospitar de les dures vexacions a què sotmetia la seva mare. "Estimava el meu pare, estimava la imatge de l’home que creia conèixer, estimava la imatge d’aquest home sa, amable, considerat", va explicar. "Però l’home que era el meu pare, en qui jo tenia total confiança que creia íntegre, que respectava la seva filla, que estava orgullós d’ella, que sempre l’havia animat, vaig descobrir que en realitat m’havia fotografiat, sense que jo el sabés, despullada", va continuar dient. "Com es pot reconstruir una persona sabent tot això", es va preguntar.

Així mateix, va explicar que quan la seva mare li va trucar per explicar-li que la policia havia descobert centenars de vídeos i fotos, on es veuen les violacions comeses per Dominique i per 92 homes més mentre estava pràcticament en coma a causa de l’efecte de les drogues, ella i els seus germans es van esfondrar. "Ploràvem sense entendre el que estava passant. No vam comprendre el que passava. És un dolor que no l’hi desitjo a ningú", va relatar entre llàgrimes. Dels 92 homes que apareixen en les gravacions, n’han pogut ser identificats 51, que són els que s’asseuen al banc dels acusats. Alguns van agredir sexualment la víctima fins a sis vegades. Dominique va gravar les violacions i les va guardar al seu ordinador, en una carpeta anomenada, sense embuts, "Abusos".

L’ordinador

Notícies relacionades

La policia va descobrir les proves incriminatòries perquè el seu pare va ser detingut després de ser descobert gravant amb un telèfon mòbil per sota de la faldilla de diverses clientes en un supermercat. Els agents van inspeccionar el seu ordinador portàtil i van descobrir una de les agressions sexuals més terribles, nombroses i continuades dels últims temps, que es van efectuar gràcies als efectes sedants de la submissió química. L’escàndol i el judici, que s’està celebrant públicament a petició de la víctima per avergonyir i assenyalar els acusats, ha commocionat França i ha donat peu a les organitzacions feministes a reclamar que es defineixi com a violació qualsevol acte sexual no consentit, tal com recull ja la legislació espanyola en la llei del sí és sí. A França es requereix encara que hi hagi penetració amb violència, coerció, amenaça o sorpresa.

Ahir va testificar també la nora de la víctima, de la qual també hi havia fotografies fetes sense el seu consentiment al bany de la casa on van tenir lloc les violacions, a Mazan, al sud de França. La nora va expressar que té sospites que Dominique va poder abusar d’ella o dels seus nets, ja que es quedaven sovint a soles.