La Formació Professional potencia el teu valor, i et pots titular des de casa

La FP reforça la competitivitat al mercat laboral i, en les seves modalitats en línia, és possible completar-la a distància. Es crearan quatre milions de nous llocs de treball associats a aquests graus en els propers 10 anys

Làmbit sanitari és una de les branques de FP més demandades a Espanya.

Làmbit sanitari és una de les branques de FP més demandades a Espanya.

3
Es llegeix en minuts

La Formació Professional (FP) segueix a l'alça a Espanya. En els darrers cinc anys ha crescut un 30% i, avui dia, ja es comptabilitzen sis milions de titulats en aquests graus professionals, el 25% de la població activa. Els cicles educatius estan dissenyats per preparar els alumnes en les habilitats que demanen les empreses, i per això estan tan vinculats amb l'ocupació.

Els graus d’FP presenten diversos avantatges. Per a un jove estudiant, per exemple, poden ser l'ajuda necessària per aconseguir la primera feina; per a un treballador amb experiència, en canvi, poden resultar definitius per guanyar coneixements i millorar el lloc actual o obrir una nova via professional amb més futur.

L'Observatori de la Formació Professional, una plataforma especialitzada, apunta que en els propers deu anys es crearan fins a quatre milions de nous llocs de treball destinats a titulats en FP, i que abasten gairebé tots els sectors d'activitat.

En línia, des de casa

ILERNA és un referent de la Formació Professional a Espanya, que suma més de 50 anys d’experiència en el sector educatiu. Va ser, de fet, el primer centre de preparació que va oferir al nostre país l'esmentada modalitat d'estudi en línia. I, actualment, en proposa diversos programes i opcions de formació telemàtica, encara que l'alumne és al final qui escull tant els terminis com les assignatures que vol anar cursant.

Per extreure els beneficis més grans d'aquesta alternativa, això sí, convindria triar els blocs d’estudi en semestres, que maximitzen la flexibilitat i permetrien completar un grau professional en dos anys. Els semestres van de setembre a febrer i de febrer a juliol.

Per normativa, els exàmens han de ser presencials. No obstant això, i per facilitar l'accés de qualsevol interessat a aquestes titulacions, ILERNA es desplaça a totes les províncies d’Espanya. Tots els graus d’FP que ofereix el centre són 100% oficials i estan homologats pel Ministeri d’Educació.

Ajuts per a l'alumne

Els alumnes en línia compten amb diverses ajudes que els proporcionen els mateixos recursos i oportunitats d’aprenentatge dels estudiants presencials. Les videoclasses en són una, i es poden veure en directe o en diferit, segons convingui, perquè queden gravades.

En assistir a la classe en directe, l'aspirant a grau d’FP pot interactuar amb el professor, consultant-li dubtes, per exemple; si s'aposta per la visualització en diferit, l'alumne pot remetre-li un missatge, que serà contestat al més aviat possible.

El professorat compta amb experiència real en la matèria que imparteix, i tot el material didàctic està actualitzat amb les darreres dades i tendències del mercat laboral. A més, la plataforma del Campus Virtual d'ILERNA permet centralitzar totes les gestions necessàries: des de les videoclasses i el material didàctic fins a la interacció amb la resta dels alumnes, anuncis i avisos, tràmits...

Els preus, especialment competitius, i l'opció de finançar, també marquen altres punts a favor d’ILERNA i dels seus cicles de FP.

Més de 30 cicles per triar

Després de més de 50 anys d'experiència en el sector educatiu, ILERNA ha desenvolupat més de 30 cicles Mitjans i Superiors de diferents branques professionals: Sanitat, Serveis Socioculturals i a la Comunitat, Informàtica i Comunicacions, Imatge i so, comerç i Màrqueting, Administració i Gestió, Hoteleria i Turisme, Activitats Físiques i Esportives, Seguretat i Medi Ambient i Imatge Personal.

Notícies relacionades

L'empresa ha format més de 150.000 titulats i compta amb 11 centres situats a Barcelona, Lleida, Tarragona, Madrid, Valladolid, Còrdova, Sevilla i Cadis. I té convenis amb més de 7.000 centres de treball per fer les pràctiques.

Noves feines que arribaran

L'Observatori de la Formació Professional preveu, per exemple, que el Turisme generi 2,3 milions de nous llocs de treball d'aquí al 2035. I, d'ells, 585.000 es dirigiran a titulats en FP. En la Indústria la ràtio serà més gran, amb 2,07 milions de noves ocupacions i 757.000 per a Formació Professional i, en Comerç, les dades parlen de 1,4 milions totals i 300.000 per a FP. I encara n'hi ha més, com els 300.000 que s'esperen al sector d'Hostaleria i els 150.000 del d'Alimentació.

Temes:

Ocupació