Educació

Prop de 128.000 alumnes inicien el curs escolar a la província de Tarragona

Les xifres al Camp de Tarragona augmenten lleugerament respecte de l'inici de curs de l'any passat, mentre que les de les Terres de l'Ebre, baixen

LLARS D'INFANTS TGN | La municipalització de les guarderies de Tarragona arriba al Suprem: el consistori recorre per a "assegurar l'equiparació salarial"

Curs escolar

Curs escolar / ACN

2
Es llegeix en minuts
Jan Magarolas

Prop de 128.000 alumnes dels cicles d'infantil, primària, secundària i FP bàsica han iniciat aquest dilluns al matí el nou curs escolar a la província de Tarragona. Són 100.056 al Camp de Tarragona i 27.500 més a les Terres de l'Ebre. Les dades, distribuïdes per ciutats, revelen que 19.200 alumnes ho han fet a la capital, 16.100 ho han fet a Reus i 5.000 a Tortosa. Això representa una estabilitat total respecte del setembre del 2023, quan van iniciar el curs escolar un total de 98.600 alumnes al Camp de Tarragona i 29.400 més a les Terres de l'Ebre.

Reformes a Tarragona

A la ciutat de Tarragona, l'alcalde Rubén Viñuales i la nova consellera municipal d'Educació, Isabel Mascaró, han donat la benvinguda al nou curs escolar des de la llar d'infants municipal El Ninot, ubicada a Campclar. Aquest curs 2024-2025 s'ha iniciat a Tarragona amb 612 alumnes escolaritzats a les llars d'infants municipals, 11.700 ho han fet als cicles d'Infantil i Primària i gairebé 7.000 més ho han fet a Secundària.

A l'obertura del curs escolar, Viñuales ha subratllat la "claríssima voluntat de millorar els equipaments educatius perquè siguin unes instal·lacions de qualitat a l'altura del que mereixen els nostres fills i filles". El govern municipal ha aprofitat l'aturada de l'estiu per adequar els espais amb diverses actuacions per valor de 400.000 €. Entre aquestes actuacions destaca la reforma del sistema de climatització de la llar d'infants El Ninot, que no tenia tots els espais climatitzats, així com la instal·lació de terres antilliscants i arranjaments de filtracions d'aigua, entre d'altres, a la majoria de centres educatius de Tarragona. Una actuació de millora més, consistent en pintar tres centres educatius (Sant Salvador, La Floresta i Torreforta) continuarà durant el curs.

Les xifres a Reus i Tortosa

Notícies relacionades

A Reus, i a falta de l'alumnat de Batxillerat, que començarà el curs el 12 de setembre, enguany hi ha 2.900 alumnes d'Educació Infantil, 7.200 de Primària i 6.000 de Secundària. Respecte l'any passat, doncs, segueix disminuint la demanda dels nivells d'infantil i primària i creixent en els de secundària. Ha estat l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, que ha inaugurat el curs fent una visita a l'Institut Domènech i Montaner i una altra a l'Escola Mowgli.

A les Terres de l'Ebre hi ha hagut un lleguer increment de les xifres globals respecte de l'any passat. En el cas de la capital, Tortosa, han començat el curs 5.008 alumnes als cursos d'Infantil, Primària i Secundària. L'alcalde de la ciutat, Jordi Jordan, i el regidor d'Educació, Víctor Grau, han visitat l'escola de Ferreries acompanyats del nou delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Joan Castor Gonell, i la directora dels Serveis Territorials d'Educació, Montse Perelló. Precisament en aquest centre escolar es millorarà l'accés de la passarel·la sobre la carretera C-12. El dijous 12 de setembre començaran el curs 449 alumnes de Batxillerat i 1.500 més als cicles formatius a Tortosa.