Pelicot va instruir altres homes per sedar i violar les seves dones

La policia revela que el processat va participar en les agressions d’un altre home a la seva dona, que també va ser drogada, i que ahir va declarar davant el tribunal.

Pelicot va instruir altres homes per sedar i violar les seves dones

Pelicot va instruir altres homes per sedar i violar les seves dones

1
Es llegeix en minuts

El primer grup d’acusats del cas Pelicot van ser cridats ahir a personar-se davant el tribunal, on van haver de sentir la declaració de diversos policies i de la dona d’un dels acusats, Jean-Pierre Marechal, víctima del mateix modus operandi de Pelicot.

En aquesta nova jornada, el principal acusat i cap de la trama, Dominique Pelicot –que va drogar durant 10 anys la seva dona, Gisèle, perquè desenes de desconeguts la poguessin violar– no va ser present després d’esgrimir problemes mèdics. Durant la vista, quatre investigadors de la policia van aportar les seves indagacions sobre el primer grup d’acusats, entre els quals es troba Marechal, també conegut com a Rasmus. La intrahistòria de Rasmus posa llum nova sobre la dimensió de la trama i la naturalització de la barbàrie dels violadors de Mazan, la població on van passar els fets. De fet, Marechal no s’asseu al banc dels acusats per participar en les agressions a Gisèle, sinó per drogar i violar la seva pròpia dona seguint les instruccions de Pelicot i fins i tot convidant-lo a participar-hi.

Durant la investigació, la policia va trobar als ordinadors converses entre els dos en les quals comparteixen consells sobre com portar a terme les agressions a les seves dones, així com vídeos i imatges en els quals es registren els abusos. Els agents mantenen que Rasmus va convidar el marit de Gisèle a participar en les violacions de la seva dona, i que aquest hi va anar almenys en cinc ocasions. En una d’aquestes, segons ha declarat l’exdona de Marechal, es va despertar i va sorprendre el seu marit i Pelicot a l’habitació: "L’home va fugir. Li vaig preguntar al meu marit què era allò i em va dir que estaven mirant la meva roba interior. No el vaig creure", va declarar la dona mentre la seva ja exparella plorava a la cel·la de vidre habilitada a la sala.

Notícies relacionades

"Cadena perpètua"

Marechal forma part del grup de 51 homes identificats i acusats. Durant la investigació, el mateix acusat va dir davant les autoritats que "mereix la cadena perpètua" pels seus actes.