Tribunals

L’exdona de Mainat, condemnada a quatre anys i sis mesos de presó

El tribunal acusa Angela Dobrowolski de lesions agreujades. Afirma que l’acusada va tenir «l’ànim de matar» el seu encara marit però se’n va penedir i va trucar a emergències.

L’exdona de Mainat, condemnada a quatre anys i sis mesos de presó
2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Audiència de Barcelona va condemnar ahir a quatre anys i sis mesos de presó Angela Dobrowolski per lesions agreujades al seu exmarit, el productor audiovisual i excomponent de La Trinca Josep Maria Mainat, injectant-li insulina. No obstant, la sentència sí que reconeix que va tenir "l’ànim de matar-lo". El fiscal i l’advocada del fundador de Gestmusic, Olga Tubau, havien reclamat per a la dona 13 anys de presó per intent d’assassinat, però el tribunal de la Secció 20, que el declara provat, desestima condemnar-la per aquest delicte perquè la dona se’n va penedir i va trucar als serveis d’emergència. "Estic content que es reconegui que l’intent d’assassinat va existir. Sobre la condemna de quatre anys i mig, i no de 13 anys, no estic ni content ni descontent", va assegurar Mainat. En principi, s’inclina per no presentar recurs.

No és la primera vegada que Dobrowolski compareix davant la justícia acusada per les disputes amb el seu exmarit, però aquest procés és el més greu al qual s’enfrontava. El cas es remunta a la matinada del 23 de juny del 2020, quan Mainat va entrar en coma i va estar a punt de morir. A principis d’aquell any, la parella va entrar en una profunda crisi matrimonial. Ella havia abandonat el domicili conjugal a Barcelona, però hi va continuar acudint, sobretot per mantenir el contacte amb els dos fills .

La sentència exposa que, cap al maig del 2020, Mainat, que és diabètic, va comunicar a la seva encara dona la seva intenció de divorciar-se’n. Aquell mateix mes, a fi d’esbrinar les concretes pretensions i detalls de la demanda de divorci, l’acusada va accedir a l’ordinador del productor aprofitant que estava obert i, "sense el seu consentiment ni coneixement", va entrar al seu correu electrònic: va examinar els correus intercanviats per Mainat amb els seus advocats i els va enviar al seu propi compte.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, la processada "va tenir coneixement dels detalls de la demanda de divorci que s’estava preparant, així com també de les disposicions testamentàries", incideix el tribunal. Concretament, es va assabentar que, en cas que el seu marit morís una vegada iniciat el procés de divorci, ella quedaria exclosa del testament, "deixant d’heretar un important patrimoni". Per aquests fets, el músic va emetre el seu perdó i les acusacions van retirar els càrrecs per revelació de secrets.

La tarda del dia 22 de juny del 2020 Dobrowolski era al domicili familiar i va mantenir "una forta discussió" amb Mainat, després de comentar-li aquest que l’endemà presentaria la demanda de divorci. Entre la una i les dues de la matinada, quan el músic estava adormit, Dobrowolski el va despertar dient-li "enganyosament" que li anava a injectar l’hormona del creixement i el fàrmac Saxenda per aprimar-se. El productor, "per no provocar cap altra discussió", va accedir que l’hi injectés, perquè desconeixia el que realment li subministrava. "Amb ànim de matar-lo, li va injectar una combinació d’insulina ràpida i retardada", segons la sentència. Transcorreguts uns 20 minuts i després de comprovar que Mainat presentava la hipoglucèmia greu, Dobrowolski "va canviar la seva inicial intenció de matar-lo i va decidir revertir la situació per evitar la prolongació del coma", de manera que cap a les tres de la matinada va trucar als serveis d’emergència.