ACCIONA Open de Golf de Madrid: Un esdeveniment amb impacte mediambiental positiu

A pocs dies que comenci el torneig, s’ha celebrat una taula d’experts a Madrid sota el títol ‘Golf: un esport descarbonitzat’

Desquerra a dreta, Gerard Tsobanian, president de lAcciona Open dEspanya; Jorge Sagardoy, director gerent de la Federació de Golf, i Joaquín Mollinedo, director general de Comunicació dAcciona, al costat de la moderadora Atala Martín.

Desquerra a dreta, Gerard Tsobanian, president de lAcciona Open dEspanya; Jorge Sagardoy, director gerent de la Federació de Golf, i Joaquín Mollinedo, director general de Comunicació dAcciona, al costat de la moderadora Atala Martín.

4
Es llegeix en minuts

El pròxim 26 de setembre començarà l’ACCIONA Open de Golf de Madrid i per anar escalfant motors, s’ha celebrat a la capital una interessant taula d’experts organitzada per Prensa Ibérica amb el patrocini d’ACCIONA, per demostrar que el golf pot ser un esport descarbonitzat.

Joaquín Mollinedo, director general de Relacions Institucionals, Comunicació i Marca d’ACCIONA ha sigut el primer ponent a prendre la paraula per assenyalar que la intenció d’ACCIONA, més enllà de ser patrocinador del torneig és ‘definir un pla de mesures sostenibles que puguin aplicar-se per fer un esdeveniment diferencial en el món del golf’.

El golf és una plataforma idònia per transmetre valors de sostenibilitat a la societat

ACCIONA, líder mundial en la provisió de solucions regeneratives per a una economia descarbonitzada, patrocina des de l’any 2021 aquest torneig que organitza Madrid Trophy Promotion amb un compromís clar, que ‘l’impacte de l’esdeveniment sigui positiu’, tal com ha indicat Mollinedo. Per fer-ho possible, cada any s’apliquen mesures específiques en àmbits de mobilitat, circularitat de materials, control d’emissions o gestió de l’aigua, amb l’objectiu que l’ACCIONA Open de Golf de Madrid sigui conegut a nivell mundial no només pel seu nivell esportiu sinó per l’impacte positiu que pot generar.

Fins a la present edició, una de les mesures bàsiques que s’ha portat a terme ha sigut la compensació i reducció de les emissions de carboni, perquè l’entorn mediambiental i l’atmosfera estiguin més netes que abans de celebrar-se el torneig. Per això, primer s’han mesurat les emissions i després s’han aplicat solucions restauratives basades en la naturalesa, com la plantació d’arbres; de fet, ja se n’han plantat més de 7.000 de vinculats a l’esdeveniment, dels quals uns 3.000 estan situats al camp de la Reial Federació Espanyola de Golf.

La principal novetat d’aquesta edició de l’ACCIONA Open de Golf de Madrid és, segons Mollinedo ‘que sigui water positive’. Per això es mesurarà el consum hídric de l’esdeveniment i es compensarà amb la generació d’aigua dessalada a través d’alguna de les instal·lacions d’ACCIONA incrementant en un 10% aquesta producció respecte al consum del torneig i dedicant aquest recurs nou per sufocar àmbits d’estrès hídric.

Jugadors neutres en carboni

Tots els experts participants en la taula ‘Golf: un esport descarbonitzat’ han coincidit en la importància que els esportistes s’impliquin i mostrin el seu compromís amb la sostenibilitat, ja que són miralls en els quals es mira la societat. Aquest any, a més, el guanyador de l’Acciona Open de Golf de Madrid, rebrà un simbòlic guardó que li permetrà compensar les seves pròpies emissions de CO2 durant els pròxims 10 anys. ‘Nosaltres mesurem les emissions sobre estàndards de comportament que pot arribar a produir un jugador de golf amb el seu cadi i els seus desplaçaments’, indica Joaquín Mollinedo. ‘Aquestes emissions es multipliquen per 10 (anys) i es compensa o bé amb crèdits de carboni a les nostres instal·lacions o bé amb mesures basades en la naturalesa, com replantant arbres’.

Un altre dels convidats a aquesta taula d’experts, Jorge Sagardoy Fidalgo, director gerent de la Reial Federació Espanyola de Golf, ha ofert dades molt significatives com que Espanya és líder en l’ús d’aigua reciclada en els camps de golf a Europa. ‘A Madrid hi ha un anell morat del Canal d’Isabel II on ens connectem tots els camps i reguem amb aigua reciclada que paguem al canal i és aigua que es llença’, ha assenyalat com a exemple. A més a més, ha destacat durant la seva intervenció que ‘el golf sempre està invertint en noves tecnologies, en eficiència energètica, en com pot utilitzar millor l’aigua i, en definitiva, en sostenibilitat’.

El tercer expert, Gerard Tsobanian, CEO Madrid Trophy Promotion i president d’ACCIONA Open d’Espanya s’ha mostrat molt compromès amb la descarbonització de l’esdeveniment. Per això és important establir cada any noves mesures addicionals mentre es van consolidant les adoptades fins ara. I, entre els seus nous reptes, destaca, per exemple, l’ús de fertilitzants bio que ‘ja existeixen, però hem de començar a utilitzar’.

Frases per al record

Joaquín Mollinedo, Director general de Recursos Institucionals, Comunicació i Marca d’Acciona

«Cal destacar la unitat en el golf i el gran secret és que anem tots junts en la mateixa direcció per progressar en sostenibilitat»

Jorge Sagardoy, Director gerent de la Reial Federació Espanyola de Golf

«Tots tenim l’aspiració que aquest esdeveniment es converteixi en referent a nivell mundial no només d’excel·lència esportiva sinó de compromís amb aquest impacte positiu de la sostenibilitat»

Gerard Tsobanian, CEO Madrid Trophy Promotion i president d’Acciona Open Espanya

«És important establir cada any noves mesures addicionals mentre es van consolidant les adoptades fins ara»