SUCCESSOS

Detingut el presumpte assassí de dos guàrdies civils a Cadis

Detingut el presumpte assassí de dos guàrdies civils a Cadis

JUAN JOSÉ FERNÁNDEZ

1
Es llegeix en minuts
Carlos Doncel

Final a una espera de més de mig any: va caure Karim. La Guàrdia Civil va detenir ahir al matí aquest ciutadà marroquí, de 32 anys, a la província de Cadis, com a presumpte assassí dels dos agents que van morir atropellats per una narcollanxa al port de Barbate, el passat 9 de febrer.

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Barbate, que dirigeix la investigació, va emetre tres ordres internacionals de detenció contra els altres tres ocupants de la narcollanxa. Segons informen des de l’institut armat, es té el convenciment que tots ells «es trobarien fora d’Espanya des de dates pròximes als fets». Les diligències van ser declarades secretes, de manera que de moment no han transcendit gaires més detalls de l’operació.

El vídeo del detingut, facilitat per la Guàrdia Civil, va ser realitzat al port de Barbate. Posteriorment, el detingut va ser traslladat fins a la comandància de Cadis.

Poc després dels homicidis es van arrestar sis persones que anaven a bord d’una semirígida a l’altura del Camp de Gibraltar. Al capdavant, Kiko el Cabra, que llavors es va convertir en el principal sospitós. Van ser enviats a presó provisional fins que s’aclarís tot.

Notícies relacionades

Al maig, no obstant, un informe fet per la Unitat Central Operativa (UCO) desmuntava aquesta hipòtesi: no havia sigut Kiko el Cabra. Després de realitzar una anàlisi exhaustiva de les imatges captades la tarda de la tragèdia, es va concloure que l’embarcació en la qual viatjaven els sis detinguts no coincidia amb la que va matar els dos guàrdies civils.

Una vegada que el Cabra va quedar descartat, la investigació es va centrar en Karim, un pilot marroquí de narcollanxes. «Va ser el capità d’una altra de les narcollanxes que es trobaven allà. Va escapar al Marroc aquella mateixa nit, després de matar els guàrdies», van declarar alguns confidents.