Homicidi i ocultació

Els Mossos detenen sis sospitosos per un crim relacionat amb un deute

Els arrestats, que formaven una banda de falsos policies i acumulaven un total de 43 antecedents policials, van matar un home a Aiguafreda.

Operación de los Mossos contra una banda de narcos que mataron a un hombre y ocultaron su cadáver

Operación de los Mossos contra una banda de narcos que mataron a un hombre y ocultaron su cadáver / ALBERTO ESTÉVEZ / EFE

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

A alguns els va conèixer mentre era a la presó, però no va començar a fer negocis criminals amb ells fins que va sortir en llibertat i va conèixer la resta de la banda. No obstant, una mala decisió en un tema relacionat amb el tràfic de marihuana va fer que perdés 70.000 euros, i llavors van començar les dissorts d’un home de 29 anys que va morir el 9 de maig del 2023.

Aquell dia va quedar amb tres membres de la banda en una vivenda d’Aiguafreda. El líder d’aquest grup de narcos li exigia el pagament de 70.000 euros i la víctima va valorar altres accions per saldar el deute, com un assalt violent a un altre grup criminal dedicat al tràfic de drogues o buscar compradors per a una partida important de marihuana.

No obstant, la reunió va sortir malament i els tres sospitosos van apallissar la víctima fins que el van matar, i posteriorment van enterrar el seu cos en una zona boscosa de les Planes.

Tot i que feia més d’un any que la policia investigava el cas, no va ser fins al 13 d’agost que va tenir un nou impuls. Es van trobar restes òssies en una zona boscosa de les Planes i els estudis d’ADN realitzats per la Unitat Científica dels Mossos van concloure que es tractava de la víctima desapareguda al maig del 2023.

Notícies relacionades

A partir de llavors, els agents van assetjar la banda amb la qual presumptament es relacionava la víctima. Es van fer entrades i registres en domicilis d’Aiguafreda, Sant Celoni i les Planes. Entre aquell dia i l’endemà van detenir cinc homes, mentre que el sisè arrestat ja estava a la presó complint condemna per altres delictes.

Els sis arrestats tenen entre 41 i 46 anys i entre tots acumulen un total de 43 antecedents policials, la gran majoria per delictes violents, homicidi i delictes contra la salut pública.