PLUGES TORRENCIALS

Un temporal causa inundacions al sud de Catalunya

Un edifici de l’Ametlla de Mar, desallotjat per l’ensorrament d’un talús

Les fortes pluges van obligar a tallar la carretera N-340 diverses hores en els dos sentits

Els serveis d’emergències van atendre centenars de trucades de veïns. Entre els municipis més afectats hi havia l’Ametlla, Salou i Vila-seca.

Un temporal causa inundacions al sud de Catalunya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El temporal que aquest cap de setmana ha assolat Catalunya va provocar ahir greus inundacions en municipis com Salou, Vila-seca, Reus i l’Ametlla de Mar. En aquest últim municipi, on es van recollir 91 litres per metre quadrat, les pluges van obligar a tallar la circulació de la carretera N-340 en els dos sentits durant més de tres hores. Els serveis d’emergència de la localitat també van haver de desallotjar un edifici amb 18 residents pel despreniment d’un talús.

Els Bombers de la Generalitat van explicar que el desallotjament es va produir passades 11.30 hores en un edifici ubicat al carrer Cala Pepo amb caràcter preventiu i que cap resident va resultar ferit. Posteriorment, a les 16.00 hores, Protecció Civil va informar que totes les persones havien pogut "tornar a casa". L’arquitecte municipal va confirmar que "no hi ha risc estructural".

Centenars d’incidències

Notícies relacionades

El telèfon d’emergències 112 va rebre centenars de trucades relacionades amb l’alerta per pluges. La majoria dels avisos, segons va detallar Protecció Civil, es van fer des del Tarragonès (100), Baix Camp (52) i Baix Ebre (45). Les intenses precipitacions van arrossegar mobiliari urbà, arbres i branques en localitats com Reus, Salou i Vila-seca.

Al marge de l’Ametlla, al sud de Catalunya es van registrar grans precipitacions a l’Hospitalet de l’Infant (78 litres per metre quadrat), Alcanar (44) i Mont-roig del Camp (31), entre altres municipis, segons el Meteocat i la xarxa Meteoclimatic. Per la seva banda, a Barcelona es van comptabilitzar almenys una vintena de trucades relacionades amb incidències, tot i que les precipitacions van ser ahir modestes, entre 2 i 5 litres per metre quadrat.