Causa judicial
El fiscal acusa l’exalcalde de Sitges per un pàrquing en zona protegida
La Fiscalia de Medi Ambient reclama 10 mesos de presó per a Miquel Forns i la regidora Carme Almirall per autoritzar-ne la construcció el 2017.
La Fiscalia de Medi Ambient de Barcelona sol·licita per a l’exalcalde de Sitges Miquel Forns Fusté (Junts) i la regidora Carme Almirall (ERC), abans de Serveis Urbans i ara d’Hisenda, 10 mesos de presó, una multa de 2.400 euros i la inhabilitació de càrrecs públics per cinc anys per haver autoritzat el 2017 la construcció amb fons públics d’un aparcament en sòl no urbanitzable de protecció especial i declarat espai d’oci (parcs, jardins, plaça pública o equipament esportiu), segons l’escrit a què ha tingut accés EL PERIÓDICO. Almirall deixarà el càrrec una vegada s’aprovin les ordenances fiscals.
L’acusació reclama la mateixa pena per al que aleshores era el cap del departament d’obres de l’ajuntament i 9 mesos, multa i inhabilitació per quatre anys per a qui va actuar com a secretària municipal accidental en la junta de govern en què es va aprovar el projecte. A tots se’ls aplica l’atenuant de dilacions indegudes, així que la pena reclamada és menor a l’habitual.
Normativa urbanística
La finca on es va instal·lar el pàrquing està situada als voltants del poliesportiu de Pins Vens de Sitges. Feia anys era utilitzada "de manera espontània" pels veïns per estacionar els seus vehicles, "amb el coneixement dels responsables municipals", que, incideix l’acusació, "ho toleraven" malgrat que era "incompatible" amb la seva classificació urbanística. El cas s’havia arxivat i l’Audiència de Barcelona el va reobrir.
L’escrit exposa que els acusats, autoritats i funcionaris amb "responsabilitats rellevants", coneixien "perfectament" la normativa urbanística que impedia transformar els esmentats terrenys en un aparcament públic i, tot i així, van decidir "intencionadament no respectar-la" i promoure, per "acció o omissió", els expedients administratius perquè es construís. Una actuació, continua dient, que "era clarament i manifestament contrària a la legislació urbanística en general".
Segons el fiscal, el que era cap del departament d’obres en va informar favorablement el novembre del 2017 en l’expedient municipal del projecte de "millora i condicionament" de l’aparcament, que consistia a adequar l’esplanada per estacionar vehicles, amb senyalització de places inclosa. L’acusació pública remarca que el novembre del 2017, quan la junta de govern local va aprovar el projecte d’execució de les obres, el llavors alcalde, Miguel Forn, i la que era regidora de Serveis Urbans, Carme Almirall, que hi van votar a favor, sabien que la construcció del pàrquing en aquests terrenys "suposava infringir" la normativa urbanística. En aquesta junta local, també hi havia la secretària municipal accidental, que, a l’entendre de la fiscalia, no es va oposar a l’aprovació de la iniciativa.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034