A lleida

A judici per encarar-se a un home que va tocar el seu fill a la piscina

«El nen em va explicar que un senyor gran li va dir que l’ajudaria a ensabonar-se»

«Li va tocar pit, esquena, cabells i va baixar cap a la cintura», explica el pare a aquest diari 

Els Mossos no van apreciar a les imatges de les càmeres de seguretat cap agressió sexual en l’acció comesa per un octogenari cap al nen.

A judici per encarar-se a un home que va tocar el seu fill a la piscina
2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un veí de Lleida serà jutjat per un delicte lleu de lesions després d’enfrontar-se a un desconegut que va tocar el seu fill d’11 anys mentre es dutxava en una piscina pública, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO. Les càmeres de seguretat de l’establiment demostren que un banyista, d’edat avançada, es va acostar al fill de l’acusat i li va acariciar el cap i el tronc superior mentre es dutxava. Però els Mossos no van apreciar cap agressió sexual en l’acció.

En sentit contrari, sí que van trobar indicis que el pare va ferir de poca gravetat el presumpte abusador. No és la primera vegada que aquest avi, suposadament agredit ara a la piscina, es veu embolicat en un problema similar a Lleida: el 2008 una altra família el va denunciar per assetjar un menor, però la denúncia es va retirar al cap de poques hores.

La versió del pare

El pare que serà jutjat per lesions lleus ha relatat a EL PERIÓDICO la seva versió dels fets, que van tenir lloc durant l’estiu del 2023 a Lleida. "Jo només volia passar un matí tranquil de piscina amb el meu fill i acabaré al banc dels acusats", lamenta. "Vaig arribar a la piscina i li vaig demanar al meu fill que es dutxés mentre jo col·locava les tovalloles", explica. "Quan va tornar em va explicar que li havia passat una cosa molt estranya, que un home gran li havia dit que l’ajudaria a ensabonar-se i li havia tocat els cabells, el pit, l’esquena i havia baixat cap a la cintura", prossegueix.

Els tocaments no es van produir a les dutxes d’un vestidor, on els usuaris acostumen a utilitzar sabó. Van tenir lloc a les dutxes exteriors, que estan ubicades al costat de la piscina i que els banyistes utilitzen breument just abans de ficar-se dins l’aigua. "Li vaig preguntar si en una d’aquestes dutxes, l’home li havia posat sabó, i em va respondre que no", raona el pare.

L’advocat que el defensa, Julià Xammar, remarca que aquest element és important perquè demostra, segons la seva opinió, que el presumpte abusador es va valer d’un "engany", el suposat ús d’un sabó inexistent, per tocar el menor.

Actitud estranya

"Li vaig preguntar qui era el senyor que l’havia tocat i em va respondre que no volia parlar més del tema i se’n va anar a la piscina", continua el pare. "No em vaig quedar tranquil i vaig anar a parlar amb el socorrista, a preguntar-li si sospitava qui podia ser. Em va respondre que havia de ser un home gran a qui li agradava refregar-se.

"Al cap de poca estona, el meu fill va sortir de la piscina i, sense que jo li preguntés res, em va assenyalar el mateix home que m’havia indicat el socorrista i em va dir que era aquest el senyor que l’havia tocat a la dutxa", assenyala el pare.

Notícies relacionades

Col·laborador del cas Maristes

El pare del menor és una persona que ha col·laborat amb la investigació en el cas Maristes. Es tracta, així, d’una persona sensible davant el mal que causa la pederàstia. "Vaig pensar a deixar-ho córrer, però vaig sentir massa impotència", explica. El pare i el presumpte abusador es van dirigir a un racó, on va començar una discussió que va acabar "en un forcejament", segons el pare.