Detingut el matrimoni que va cometre el doble crim de la Font de la Pólvora

En el marc del mateix dispositiu dels Mossos i la Guàrdia Civil s’han arrestat a Granada dos implicats més, un d’ells un menor que suposadament va disparar contra un altre.

Detingut el matrimoni que va cometre el doble crim de la Font de la Pólvora
3
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Just tres mesos després del doble crim del barri de la Font de la Pólvora de Girona, que va acabar amb la vida d’un home de 48 anys i una dona de 44 a més de deixar dos ferits de gravetat, entre ells una menor, una operació conjunta de la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra va permetre detenir a la localitat de Pinos Puente (Granada) Guillermo C. H., el principal sospitós d’utilitzar una arma de guerra per cometre aquest doble crim. A banda d’ell, la policia també va detenir la seva dona.

Poc després d’aquests arrestos, en el marc del mateix dispositiu, la policia també va detenir a Granada dos implicats més, un d’ells un menor que presumptament hauria disparat amb una arma curta i ferit un altre menor la tràgica nit de Sant Joan. Aquest menor és nebot del principal acusat. Els quatre sospitosos van fugir junts de Girona després del crim i es van refugiar a Pinos Puente. Tots ells seran traslladats als jutjats de Girona que instrueixen el cas i mantenen la investigació sota secret de sumari.

Amb aquests arrestos, els Mossos i la Guàrdia Civil donen per completada l’operació que ha permès arrestar els principals implicats en el doble crim. La setmana passada, dos homes més, de 23 i 26 anys i cunyats de Guillermo C. H., es van entregar per la vinculació amb el doble crim i el jutjat va ordenar l’ingrés a presó. Suposadament, van ajudar la resta d’implicats a escapar-se. Se’ls acusa de ser còmplices de dos assassinats consumats, dos en grau de temptativa (un d’ells a un menor de 16 anys), de tinença il·lícita d’armes i d’amenaces.

Un enfrontament entre dos clans gitanos rivals durant la revetlla de Sant Joan al barri de la Font de la Pólvora va fer que el principal sospitós, Guillermo C. H., anés a casa seva i baixés amb una arma de guerra amb què va obrir foc. La policia investiga si un altre home també va disparar aquella nit una pistola. El resultat van ser dos morts i dos ferits més de gravetat que van ser traslladats a l’hospital Josep Trueta, on hi va haver moments de tensió quan els familiars de les víctimes van voler entrar i els Mossos els ho van impedir.

Després d’aquest doble crim, el sospitós i la seva família van fugir amb cotxe. Presumptament, van tenir suport d’altres membres del clan, que resideixen al barri de Sant Joan de Figueres. El cotxe amb què es van escapar va aparèixer calcinat i més tard també van deixar abandonada l’arma de guerra amb què es va cometre el doble crim. Els investigadors dels Mossos sospitaven que el principal autor del crim s’havia escapat cap a la província de Granada, ja que en aquesta zona hi viu el seu pare. Per això van centrar-hi els esforços per localitzar-lo i es va crear un equip conjunt amb la Guàrdia Civil.

Espiral de violència

Notícies relacionades

El doble crim va desencadenar un greu conflicte a la Font de la Pólvora i al barri de Sant Joan de Figueres. La mateixa nit dels assassinats, familiars de les víctimes van mirar d’entrar a l’hospital, un intent que va ser avortat pels Mossos. Al cap d’unes hores, van destrossar dues vivendes de la Font de la Pólvora: la de l’autor material i la d’un familiar. Dies més tard, van anar al barri de Figueres a vandalitzar altres pisos de persones vinculades amb el clan del principal sospitós.

Els Mossos d’Esquadra, que al començament es van veure desbordats, van desplegar un dispositiu especial de seguretat per mantenir el control en les dues zones i garantir la convivència en aquests barris. També van detenir nou persones vinculades amb els incidents a l’hospital i amb les destrosses de les vivendes.