Educació enviarà un correu electrònic amb les opcions

La conselleria difondrà tota l’oferta formativa disponible, des de certificacions professionals fins a l’Institut Obert de Catalunya.

Educació enviarà un correu electrònic amb les opcions
2
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Conselleria d’Educació va explicar ahir el "paquet de mesures" per als milers d’alumnes que no han obtingut cap assignació durant el llarg i complex procés de preinscripció de formació professional (inclosa la gestió de vacants d’aquest mes), dirigides tant a l’alumnat que compleix els requisits (més de 5.450) com al que no (gairebé la meitat dels 31.000 que van quedar fora en la primera fase).

La conselleria va assenyalar que tots els alumnes sense plaça rebran un correu electrònic en què se’ls informarà de "els recursos a la seva disposició" i de la manera en què es poden posar en contacte amb els 2.239 punts d’informació i assessorament de la Xarxa FPCat. També va recordar que els interessats tenen a disposició el mapa de vacants d’FP, on podran consultar l’oferta de places disponibles per centres i territoris, actualitzada diàriament per als cicles de grau mitjà i per als de grau superior. A data d’ahir hi havia 9.142 places disponibles en grau mitjà i superior (places que no ha volgut ningú en cap de les fases anteriors).

Aquesta xifra es pot incrementar de cara a l’octubre, ja que és probable, com ha passat en les anteriors rondes i com passa cada any, que molts dels 10.000 estudiants que han entrat en aquesta fase de repesca ja s’hagin matriculat en centres privats (o en altres estudis) i no arribin a formalitzar la matrícula. Això se sabrà a finals de mes. I les noves vacants se sumaran a aquest mapa.

Així mateix, des de la conselleria van assenyalar que faran difusió de l’oferta dels 294 certificats professionals de diversos nivells que estan disponibles aquest trimestre, tant propis com en conveni amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, ordenada per territori i nivell. Els titulats en un certificat professional, si volen cursar posteriorment un cicle formatiu, en podran convalidar una part, va apuntar Educació, que també els remetrà en el mateix correu electrònic a la web amb orientació sobre els itineraris formatius en funció de la titulació aconseguida i farà difusió de l’oferta de formació no presencial de l’Institut Obert de Catalunya.

Notícies relacionades

Escoles d’adults

Una altra alternativa que "difondrà" la conselleria és "l’opció de fer les proves d’accés a grau mitjà i grau superior i dels cursos de preparació que imparteixen els centres de formació de persones adultes, com a via alternativa per continuar cursant estudis postobligatoris, especialment per als aspirants que no han complert els requisits per accedir a l’FP aquest estiu".