El Govern estudia crear una reserva nova per a les aus de la Ricarda i ampliar el Prat

Jordi Sargatal, secretari de Transició Ecològica, manté que l’ampliació de l’aeroport no ha de ser incompatible amb la protecció dels ocells.

El Govern estudia crear una reserva nova per a les aus de la Ricarda i ampliar el Prat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ampliació de l’aeroport del Prat és compatible amb la protecció de les aus de la Ricarda, segons va assegurar el nou secretari de Transició Ecològica, Jordi Sargatal, en una entrevista a Els matins de TV3. Segons va explicar, una de les idees és crear un "aeroport per a aus"; és a dir, traslladar els ocells a "una reserva de nova creació" allunyada de les pistes i promoure un pla de gestió al delta del Llobregat per multiplicar-ne la presència. Segons els ecologistes, la idea és "ridícula" i suposa un greenwashing de l’ampliació de l’aeroport.

Notícies relacionades

"Seria en aquelles zones que s’inunden i tenen poca qualitat agrícola i aprofitar-les per dissenyar unes zones humides, com s’ha fet en els Aiguamolls de l’Empordà i al delta de l’Ebre, perquè siguin el màxim d’habitables per als ocells, que sigui un lloc molt atractiu. Els ocells del delta podem tractar-los millor i col·locar-los una mica més cap a l’interior", va assegurar Sargatal.

Segons el secretari general –que formarà part de la comissió tècnica sobre l’aeroport de Barcelona–, l’actual estat ecològic de la Ricarda no és òptim.

Temes:

Barcelona Govern