El Govern regularà les bossetes de nicotina en el pla antitabac

El Govern regularà les bossetes de nicotina en el pla antitabac
1
Es llegeix en minuts
PATRÍCIA MARTÍN

Tot i que moltes persones no hagin sentit parlar-ne, a Espanya i altres països s’està estenent el consum de bossetes de nicotina, també anomenades nicotine pouches inspirades en els snus suecs. Es tracta d’una espècie de saquets amb pols, que es col·loquen entre el llavi superior i les genives i que, si els llepes, desprenen nicotina, però sense haver d’encendre un cigarret o un vapeador. No obstant, com adverteixen els metges, no són innòcues per a la salut i poden provocar un xut de nicotina, que generi addicció i altres problemes de salut. El Govern central preveu regular la seva comercialització, cosa que podria traduir-se en imposar a la nicotina per llepar restriccions similars a les que té el tabac de combustió.

Notícies relacionades

Fonts del Ministeri de Sanitat van avançar ahir que la reglamentació es portarà a terme a través del reial decret que l’Executiu va treure a consulta pública a l’abril i que preveu implantar l’empaquetament genèric del tabac i prohibir les aromes en cigarrets i productes relacionats. L’esmentat reial decret és una de les potes del pla antitabac aprovat junt amb les comunitats i que té com a finalitat ampliar els espais sense fum i restringir la venda i la publicitat dels cigarrets electrònics, per mirar així de disminuir el consum de tabac en totes les seves formes. Precisament, aquesta setmana la UE ha proposat als estats membre que prohibeixin fumar a terrasses, piscines i parcs.

Els snus suecs, que han inspirat les bossetes amb nicotina, estan prohibits a la UE perquè contenen tabac, però les seves germanes amb només nicotina neden en l’alegalitat, per la qual cosa poden ser venudes i adquirida per menors. L’expansió per Europa ha implicat el debat sobre si és millor fomentar les noves maneres de consumir tabac i nicotina, menys nocives, amb l’objectiu de facilitar la deshabituació dels fumadors dels cigarrets convencionals, o cal batallar contra tots els productes.

Temes:

Govern Tabac