La Guàrdia Civil suspèn els seus exàmens d’accés per un error

La Guàrdia Civil suspèn els seus exàmens d’accés per un error

L-EMV

1
Es llegeix en minuts
M. VÁZQUEZ / T. GARCÍA

La Guàrdia Civil va anunciar ahir la suspensió dels exàmens d’accés al cos després d’haver detectat "un error en l’etiquetatge d’una de les caixes precintades" amb les proves a portar a terme. Els exàmens de coneixements, que es fan alhora per a tot Espanya, havien de finalitzar avui.

L’institut armat va anunciar que les proves d’ahir continuen sent vàlides i que la suspensió únicament afecta els que s’havien de presentar avui. Per ara no ha transcendit quan es reprendran els exàmens.

L’error va ser detectat en "una de les caixes rebudes i precintades amb els exàmens de coneixements de les proves d’accés". Aquest era el primer pas en el sistema de selecció per optar a una plaça a la Guàrdia Civil. Els aspirants que superessin aquesta prova haurien de continuar portant a terme altres exàmens (físics, esportius i psicotècnics) i, de seguida que els aprovessin, seguirien l’itinerari fins a aconseguir un dels llocs.

Comunicat

L’error va ser localitzat en els exàmens d’accés al cos de guàrdies i caps de la Guàrdia Civil. Va passar a menys de 24 hores que s’acabés la primera prova de totes les que s’han de superar per aconseguir una plaça a l’acadèmia de l’institut armat.

Notícies relacionades

Després que els responsables se n’adonessin de l’error, la Guàrdia Civil va publicar un comunicat urgent a través del seu perfil a les xarxes socials per fer saber al màxim nombre possible d’aspirants que era "necessari suspendre les proves" convocades per avui, 29 de setembre.

La data en la qual es reprendrà aquesta segona tanda d’exàmens de coneixements "s’informarà al més aviat possible", segons afirma el comunicat. La suspensió afecta milers de persones (no està clar quantes) que aspiraven a entrar a l’institut armat.