Instal·lada una carpa de fred a El Hierro per si apareixen més cossos del cayuco

Dels 27 rescatats amb vida, n’hi ha 4 que són menors. El Govern canari insisteix en la necessitat que puguin ser traslladats a altres autonomies.

Instal·lada una carpa de fred a El Hierro per si apareixen més cossos del cayuco
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil va instal·lar ahir una carpa de fred al moll de La Estaca, a El Hierro, per si troben els cossos de les 54 persones que hi ha desaparegudes després que dissabte bolqués el cayuco on anaven, segons va informar la consellera de Benestar Social, Igualtat, Joventut, Infància i Famílies del Govern de les Canàries, Candelaria Delgado. Els equips d’emergències van reprendre a primera hora les tasques de recerca amb tres helicòpters i tres llanxes.

En declaracions als mitjans de comunicació, Delgado va detallar que també es traslladarà fins a El Hierro un auxiliar d’autòpsia per ajudar en tot aquest procés i que estan avançades les autoritzacions necessàries per enterrar els nou morts rescatats del mar. Hi ha 27 persones més que van poder ser rescatades amb vida.

Notícies relacionades

La consellera canària no va descartar que es traslladin els cossos dels morts a una altra illa. Delgado, que va visitar El Hierro, va aclarir que els quatre menors rescatats estan ara mateix en un centre de Valverde sota la supervisió del Govern de les Canàries, després que la policia "els hagi identificat degudament", com estableix el protocol estatal. "Aquestes comprovacions les ha de fer un funcionari públic i és una de les mesures sobre les quals hem insistit durant aquests mesos", va destacar.

La consellera Delgado va reiterar la necessitat que el Govern d’Espanya i la Unió Europea "activin tots els protocols possibles" per poder traslladar els menors des de les Canàries fins a altres comunitats espanyoles i, "fins i tot", a la resta del territori europeu amb la intenció de poder "fer front, de veritat, a aquesta crisi humanitària per la qual està passant les Canàries i que ahir [dissabte] va arribar desgraciadament al punt més àlgid".