Educació

Els rectors volen que la mala escriptura resti punts a les PAU

Fins a un 20% menys de nota per faltes d’ortografia o per una deficient presentació. La mesura podria aplicar-se en la selectivitat vinent.  

Els rectors volen que la mala escriptura resti punts a les PAU
1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

No només cometre faltes d’ortografia, sinó realitzar una mala presentació o escriure paràgrafs no coherents estarà penalitzat en la nova selectivitat, la d’aquest any. En llengua castellana, català i literatura, el descompte serà, com a màxim, del 20% de la nota. És a dir, dos punts. En anglès o la llengua estrangera, 15% (un punt i mig). I en la resta de les matèries, un 10% (un punt). Aquesta és una de les propostes de la CRUE (Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Espanyoles) per al disseny de la PAU vinent, uns exàmens en els quals són competents no només els campus sinó també el Ministeri d’Educació i les autonomies.

Notícies relacionades

Tot i que algunes autonomies, com Galícia, van penjar a la seva pàgina oficial la setmana passada alguns exemples d’exàmens, Catalunya encara no ho ha fet. Els tècnics continuen treballant perquè, ben aviat, es puguin traslladar aquests models als instituts catalans amb l’objectiu que els docents comencin a treballar i a preparar l’alumnat de segon de batxillerat per superar una prova en la qual es juguen entrar a la facultat que volen (la PAU compta el 40% i la mitjana de batxillerat, un 60%).

Penalizar a la PAU les faltes d’ortografia no és cap novetat. Fins ara es feia, però amb criteris diferents en cada autonomia. Per exemple, cinc faltes restaven mig punt a Catalunya i dos a Madrid. El document dels rectors no dona xifres d’errors concrets sinó que parla de les faltes en general, així com la presentació, la correcció gramatical i lèxica i la coherència en les respostes de l’estudiant.