BALANÇ FINAL

Retiren 336 armes blanques i objectes perillosos en el macrocontrol

Primer macrodispositivo conjunto en Barcelona para requisar armas blancas

Primer macrodispositivo conjunto en Barcelona para requisar armas blancas / Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Ganivets, navalles, matxets, punyals o cúters són algunes de les armes blanques requisades en els controls fets pels Mossos d’Esquadra conjuntament amb policies locals a tot Catalunya el cap de setmana passat i en els quals també es van requisar objectes perillosos com bats de beisbol, esprais de defensa, barres de ferro, pals de fusta i un puny americà. En total, des de dijous i fins diumenge, els agents van realitzar 837 dispositius, en els quals en algun cas també van participar vigilants de seguretat i la Policia Nacional, i van confiscar 336 armes blanques i objectes perillosos. Concretament es van retirar 272 armes blanques (107 a Barcelona, 43 a la regió policial de Girona i 75 a les regions metropolitanes Nord i Sud) i 64 objectes perillosos amb capacitat lesiva.

Notícies relacionades

L’operació, dissenyada pel Departament d’Interior per donar resposta al creixement de fets delictius i d’incidents amb ús d’armes blanques i amb l’objectiu de treure armes dels carrers, suposa una intensificació del pla Daga, en vigor des d’inicis de l’any passat. Fins ara el desplegament es feia al voltant de l’oci nocturn o d’esdeveniments massius, i ara els controls també es fan en zones comercials, transports públics o davant centres educatius.

Els agents han parat i registrat un nombre indeterminat de ciutadans en zones on hi ha hagut incidents relacionats amb armes blanques en els últims mesos i en d’altres considerades sensibles per la seva alta concurrència. Els registres han sigut aleatoris i exhaustius, ja que els comandaments policials havien demanat "tolerància zero" amb ganivets, navalles i objectes punxants perillosos. Els controls del pla Daga intensificat es mantenen. L’objectiu d’Interior és que estiguin en marxa fins que es redueixi la presència d’armes blanques al carrer.